De ce câştigă şeful tău de 10 ori mai mult decât tine. În Germania, diferenţa dintre subaltern şi manager este de trei ori mai mică

manageri romania manageri romania
  • Managerii de la noi din ţară sunt plătiţi mai bine decât cei din Occident
  • Un şef român are salariul de 10 ori mai mare decât un debutant
  • În Germania, un director câştigă de trei ori mai mult decât un subaltern

În sfârşit, suntem printre primii în lume când vine vorba despre salariu. Este o veste bună, însă, doar dacă eşti şef. În Germania, Danemarca şi Elveţia, un manager câştigă doar de 3 ori mai mult decât un simplu angajat.

Alina Popescu, talent information solution leader, în cadrul companiei de HR Mercer: ”Salariile pe care le oferim pe piaţa din România pentru manageri şi costul vieţii, mă refer aici la cât trebuie să plăteşti pentru chirie sau pentru un apartament, te ajută să ai mai mulţi bani, să-ţi rămână mult mai mulţi bani”.

Managerii sunt mai bine plătiţi la noi pentru că am avut deficit de şefi când au intrat multinaţionalele în ţara noastră. Companiile au fost nevoite să plătească scump oamenii din conducere, iar asta le costă şi acum. Aşa am ajuns la diferenţe de salariu colosale între şefi şi nou-veniţi.

Piaţa imobiliară din România: predicţii pentru 2020. Dezvoltatorii vor să livreze 29.000 de apartamente

Piața imobiliară din România este într-o continuă creștere. Apartamentele s-au scumpit considerabil pe parcursul anului trecut, iar specialiștii din imobiliare spun că și în 2020 vom observa acest lucru.  În acest moment Clujul este orașul din România care are cele mai scumpe locuințe din țară, urmat de București, Timișoara și Iași. În orașul de pe Someș, prețul pe metrul pătrat a ajuns în medie la 1.700 de euro.

Read more

Alina Popescu, talent information solution leader, în cadrul companiei de HR Mercer: ”România este una din ţările din top în ceea ce priveşte diferenţa dintre salariul unui manager şi un subaltern, să spunem care doar ce-a pătruns în organizaţie.”

Un manager de top dintr-o companie de la noi din ţară câştigă lunar echivalentul unei sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de euro.