• Dell Technologies Inc. a declarat sâmbătă că a încetat toate operațiunile din Rusia după ce și-a închis birourile la mijlocul lunii august, fiind ultima dintr-o listă tot mai mare de firme occidentale care se retrag din Rusia.
  • Firma americană de calculatoare, un furnizor vital de servere în Rusia, s-a alăturat altora în reducerea operațiunilor de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie.
  • Dell a suspendat vânzările în Ucraina și Rusia în luna februarie, afirmând că va monitoriza situația pentru a determina următorii pași.

Dell Technologies Inc. a declarat sâmbătă că a încetat toate operațiunile din Rusia după ce și-a închis birourile la mijlocul lunii august, fiind ultima dintr-o listă tot mai mare de firme occidentale care se retrag din Rusia.

Firma americană de calculatoare, un furnizor vital de servere în Rusia, s-a alăturat altora în reducerea operațiunilor de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie.

Dell a suspendat vânzările în Ucraina și Rusia în luna februarie, afirmând că va monitoriza situația pentru a determina următorii pași.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La jumătatea lunii august, ne-am închis birourile și am încetat toate operațiunile din Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Dell, Mike Siemienas, pentru agenția de presă Reuters.

În februarie, am luat decizia de a nu vinde, a nu presta servicii și a nu oferi asistență pentru produse în Rusia, Belarus și în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, pe lângă Crimeea, deja supusă embargoului.”

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea de la Marea Neagră în 2014 și a recunoscut în februarie republicile separatiste autoproclamate din regiunile Donețk și Luhansk din estul Ucrainei, acțiuni condamnate de Ucraina și de țările occidentale, care au impus sancțiuni Rusiei.

Ministerul rus al Industriei a declarat vineri că mulți dintre cercetătorii și inginerii care lucrează pentru Dell în Rusia au primit deja noi locuri de muncă, după ce rapoartele din mass-media au afirmat că firma se retrage complet.

Publicația CNews, axată pe tehnologie, a relatat săptămâna aceasta că Dell va ieși complet din Rusia și va concedia tot personalul local. Portalul de știri axat pe IT TAdviser a publicat un raport similar.

Monitorizăm evoluția situației”, a declarat vineri ministrul adjunct al Industriei și Comerțului, Vasili Șpak, citat de agenția de știri TASS.

Potrivit datelor noastre, marea majoritate a specialiștilor din centrele de cercetare și dezvoltare și a inginerilor de suport ai Dell din Sankt Petersburg și Moscova au primit deja oferte de muncă cu salarii competitive din partea producătorilor ruși.”