• Concedierile reprezintă aproximativ 3,6% din forța de muncă globală a Disney.
  • Acțiunile Disney au urcat cu 8%, la 120,77 dolari.
  • Iger a mai spus că va cere consiliului de administrație al companiei să restabilească dividendele pentru acționari până la sfârșitul anului 2023.

Walt Disney a anunțat miercuri o restructurare de amploare sub conducerea recent reinstalatului șef Bob Iger, reducând 7.000 de locuri de muncă în cadrul unui efort de a economisi 5,5 miliarde de dolari în costuri și de a face profitabilă afacerea de streaming.

Concedierile reprezintă aproximativ 3,6% din forța de muncă globală a Disney. Acțiunile Disney au urcat cu 8%, la 120,77 dolari, în tranzacțiile ulterioare orelor de tranzacționare. Iger a declarat că va reorganiza compania în trei segmente: o unitate de divertisment care cuprinde filmul, televiziunea și streamingul; o unitate ESPN, axată pe sport; și parcurile, experiențele și produsele Disney.

Această reorganizare va avea ca rezultat o abordare mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai coordonată a operațiunilor noastre”, a declarat Iger analiștilor în cadrul unei conferințe telefonice. „Ne-am angajat să funcționăm eficient, în special într-un mediu dificil”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Iger a mai spus că va cere consiliului de administrație al companiei să restabilească dividendele pentru acționari până la sfârșitul anului 2023. Directorul general, care a ieșit la pensie în noiembrie pentru a conduce Disney pentru încă doi ani, se află sub presiune pentru a îmbunătăți randamentele financiare. Investitorul activist Nelson Peltz se luptă pentru a se alătura consiliului de administrație al Disney, susținând că societatea a cheltuit prea mult pe streaming și a greșit planificarea succesiunii.

Disney este cea mai recentă companie media care a anunțat reduceri de personal ca răspuns la încetinirea creșterii numărului de abonați și la creșterea concurenței pentru telespectatorii de streaming. Disney a raportat anterior prima scădere trimestrială a numărului de abonamente pentru unitatea sa media de streaming Disney+, care a pierdut peste 1 miliard de dolari.

Warner Bros Discovery și Netflix au suferit anterior concedieri. Ultima dată când Disney a făcut reduceri de personal a fost în timpul apogeului pandemiei, când a anunțat în noiembrie 2020 că va concedia 32.000 de angajați, în principal în parcurile sale tematice. Reducerile au avut loc în prima jumătate a anului fiscal 2021.