• Fosta soție a lui Imran Khan a declarat că mariajele aranjate sunt mai frecvente decât ar putea crede lumea – și că ea ar fi beneficiat dacă i s-ar fi prezentat candidați potriviți.
  • Filmul lui Khan încearcă să risipească miturile care înconjoară căsătoriile aranjate.
  • Povestea explorează avantajele și dezavantajele ambelor stiluri”.

Regizoarea Jemima Khan a declarat pentru Sky News că ar fi beneficiat” dacă i s-ar fi prezentat candidați potriviți” pentru căsătorie – și că mariajul prințesei Diana cu Charles a fost în esență aranjat”.

Noul film al lui Khan, What’s Love Got To Do With It”, este versiunea sa de comedie romantică pakistaneză” – inspirată de evenimente din propria viață, în timpul celor 10 ani în care a trăit în Lahore, căsătorită cu fostul soț și fost prim-ministru Imran Khan.

Filmul se concentrează în jurul protagonistei Zoe – o regizoare interpretată de actrița Lily James – în timp ce navighează în lumea modernă a întâlnirilor, în paralel cu vecinul și prietenul ei din copilărie Kazim (Shazad Latif), care urmărește o căsătorie aranjată cu o mireasă din Pakistan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Povestea explorează avantajele și dezavantajele ambelor stiluri” – întâlnirile și dacă este prea multă alegere cu aplicațiile” sau, dimpotrivă, prea puțină alegere cu căsătoria aranjată”. Una dintre motivațiile filmului a fost prietena lui Jemima Khan, Prințesa Diana.

Producătoarea – fiica miliardarului Sir James Goldsmith și sora omologului conservator și ministru al guvernului Zac Goldsmith – a păstrat o prietenie strânsă cu Prințesa Diana, care a vizitat-o de două ori în timp ce aceasta locuia în Pakistan.

Această relație, a declarat Khan pentru Sky News, a fost cea care i-a arătat cât de universal era acest stil de căsătorie pe plan intercultural. Vorbind despre Regele Charles și Prințesa Diana, Khan a spus: Căsătoria lor a fost, în esență, aranjată. Se întâmpla aici, chiar și cu familia noastră regală. Știu că poate părea adesea un concept cu adevărat străin, dar majoritatea căsătoriilor, chiar și în lumea de astăzi, sunt aranjate, dacă ne uităm la populația globală. Nu cu mult timp în urmă, era un fel de normă chiar și în Marea Britanie.”

Filmul lui Khan încearcă să risipească miturile care înconjoară căsătoriile aranjate, despre care spune că sunt deseori clasificate într-un binom căsătoria din dragoste este bună” versus căsătoria aranjată este rea”.

Există o problemă reală în care căsătoriile aranjate continuă să fie confundate cu căsătoriile forțate”, a spus Khan. Înainte de a se muta în Pakistan, ea credea că erau o idee destul de standard, destul de negativă despre căsătoria aranjată și despre cum se potrivește în lumea modernă”.

Cu toate acestea, după ce s-a mutat la vârsta de 21 de ani, a văzut căsătoriile aranjate de aproape” și și-a schimbat părerea. Khan spune că a văzut căsătorii aranjate foarte reușite și fericite” – dar, spre surprinderea ei, aceeași poveste nu era reflectată în cultura populară.

Prin urmare, lungmetrajul ei de debut este o celebrare a Pakistanului… în afara politicii întunecate. Locul vesel, colorat, ospitalier și distractiv pe care îl știu că face parte din viața pakistaneză”, a spus ea.