• Jucătorul de tenis Novak Djokovic a cumpărat 80% din firma daneză de biotehnologie QuantBioRes, cu scopul de a dezvolta un tratament medical împotriva COVID-19.
  • Directorul companiei nu a dezvăluit suma pe care a investit-o Djokovic.
  • Vestea vine după ce jucătorul de tenis a fost expulzat din Australia pentru nereguli în procesarea vizei sale, care fusese acordată cu o scutire medicală

Novac Djokovic a cumpărat 80% din compania daneză de biotehnologie QuantBioRes cu scopul de a dezvolta un tratament medical pentru COVID-19, a declarat directorul executiv al companiei, Ivan Loncarevic, pentru Reuters, relatează La Vanguardia.

Antreprenorul a refuzat să detalieze cât de mult a investit Djokovic în companie. QuantBioRes, împreună cu cercetători din Danemarca, Australia și Slovenia, lucrează la dezvoltarea unui tratament care împiedică coronavirusul să infecteze celula umană și care urmează să fie testat în cadrul unor studii clinice în vara anului viitor.

Compania cu capital majoritar este, potrivit Reuters, o mică firmă daneză care precizează pe site-ul său că deține o tehnologie numită RRM, pentru dezvoltarea de tratamente și leacuri pentru retrovirusuri și bacterii rezistente la cel care provoacă coronavirusul.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Directorul companiei nu a dezvăluit suma pe care a investit-o Djokovic.

Eșecul l-ar putea transforma în erou antivaccinist?

Un purtător de cuvânt al lui Djokovic nu a răspuns la solicitare de comentarii.

Jucătorul de tenis numărul unu mondial a alimentat dezbaterea privind drepturile persoanelor care aleg să nu se vaccineze, după ce a fost expulzat din Australia duminică seara, fiind exclus de la Australian Open.

Curtea Federală a Australiei a confirmat decizia instanței de a-l expulza pe Djokovic la 16 ianuarie, ceea ce a făcut imposibilă participarea acestuia la Melbourne Open. Conform legislației, sârbul riscă, de asemenea, să i se interzică intrarea în Australia pentru următorii trei ani, deși cu excepții.

După ce a aflat de decizia de respingere a apelului său, Djokovic s-a declarat „profund dezamăgit” de anularea vizei sale.

Ce caracteristici prezintă tehnologia RRM

RRM este un model biofizic bazat pe constatările conform cărora anumite periodicități/frecvențe în cadrul distribuției energiilor electronilor liberi de-a lungul proteinei sunt esențiale pentru funcția biologică a proteinei și pentru interacțiunea cu receptorii proteici și alte ținte.

Tehnologia RRM permite ca aceste frecvențe caracteristice, care sunt de natură electromagnetică, să fie identificate pentru fiecare funcție/interacțiune biologică. Odată identificată frecvența caracteristică pentru funcția biologică, este posibil să se analizeze funcția/interacțiunea biologică a proteinei, să se anticipeze mutațiile bioactive și să se proiecteze de novo peptide bioactive cu funcția biologică dorită, precum și să se anticipeze frecvența electromagnetică care poate interfera cu o anumită activitate proteică.

Aceste predicții pot fi utilizate pentru proiectarea de tratamente pentru boli virale și bacterii rezistente.