• InnovX și Techcelerator se află acum pe locurile 11, respectiv 51 în Financial Times.
  • Techcelerator a fost fondat în România în 2017 și se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare și post-accelerare.
  • Cristian Dascălu: „Rulăm programe de accelerare unde am investit în companii cu o valoare de portofoliu de aproximativ 150 de milioane de euro”.

Două startup-uri românești sunt menționate de Financial Times în topul celor mai bune din Europa. InnovX și Techcelerator se află acum pe locurile 11, respectiv 51. Techcelerator a fost fondat în România în 2017 și se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare și post-accelerare. Acesta cooperează cu majoritatea fondurilor din Europa Centrală și de Est.

Care este povestea din spatele acestui start-up?

„Este o poveste care merge mai în urmă de 2017, până în 2014 când în Cluj și București au fost înființate două programe de accelerare care s-au reunit și au areușit să aibă o abordare națională în Techcelerator. Odată cu startul de call-uri pentru fonduri de investiții, aceste două acceleratoare și-au unit eforturile și au reușit să facă o aplicare de succes către European Investment. Rulăm programe de accelerare unde am investit în companii cu o valoare de portofoliu de aproximativ 150 de milioane de euro”, a adăugat Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA