• Cătălin Cherecheş este adus marţi în România. Traseul spre penitenciar nu a fost anunţat de autorităţi.
  • Instanţa competentă a emis pe numele lui Cherecheş un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
  • La cererea Procuraturii Generale din München, Tribunalul Regional Superior din München a stabilit miercuri extrădarea lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheş este adus marţi în România, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Traseul spre penitenciar nu a fost anunţat de autorităţi. De asemenea, nu se ştie în ce penitenciar va fi închis fostul primar al oraşului Baia Mare.

Fostul primar din Baia Mare nu va beneficia de nicio condiţie specială, a explicat Gorghiu.

La cererea Procuraturii Generale din München, Tribunalul Regional Superior din München a stabilit miercuri extrădarea lui Cherecheș.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Anul trecut, Cherecheş a fugit în Germania, unde s-a ascuns la rude. În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, fostul primar din Baia Mare, în vârstă de 45 de ani, urmărit internaţional.

Acesta a fost depistat de poliţiştii germeni, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Instanţa competentă a emis pe numele lui Cherecheş un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Citește și