• Apple și Google negociază pentru a integra modelul Gemini în iPhone.
  • Apple ar fi luat în considerare și modelul de Inteligență Artificială de la OpenAI.
  • Contractul cu Google, dacă va fi încheiat, va reprezenta o lovitură majoră pentru Elon Musk și Sam Altman.

„Când doi se ceartă, al treilea câștigă” pare să fie zicala care se aplică și în cazul lui Musk și Altman, acum martori la ceea ce ar putea fi o lovitură majoră pentru amândoi, scrie Business Insider.

Apple și Google sunt în discuții pentru a integra modelul A.I. Gemini de la Google în iPhone, potrivit Bloomberg.

Gemini ar putea fi implementat în iPhone anul acesta, a raportat Mark Gurman de la Bloomberg, citând persoane familiare cu negocierile în desfășurare. Reprezentanții Apple și Google au refuzat să comenteze.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Gurman a raportat că, anterior, Apple ar fi luat în considerare și modelul de Inteligență Artificială conceput de OpenAI și ar fi purtat deja discuții cu compania-mamă a ChatGPT.

Contractul cu Google, dacă va fi încheiat, va reprezenta un succes major pentru Gemini – și, evident, o lovitură la adresa adversarilor săi principali.

Gemini se confruntă cu o competiție acerbă în domeniul A.I., inclusiv cu OpenAI-ul lui Sam Altman și xAI-ul lui Elon Musk.

Acordul Apple – Google ar reprezenta, de asemenea, o ușurare binevenită pentru chatbot-ul Gemini, care a fost în centrul unor controverse în februarie, când unii utilizatori ai rețelelor sociale au acuzat chatbot-ul și creatorii săi că au generat în mod constant imagini cu oameni de culoare în contexte istorice inexacte.

În cele din urmă, Google a întrerupt funcția de generare a imaginilor Gemini pe 22 februarie, promițând utilizatorilor că va „relansa o versiune îmbunătățită în curând”.

Musk, care și-a fondat propria companie de Inteligență Artificială în 2023, a sărbătorit pauza impusă de Google asupra Gemini, acuzând Inteligența Artificială de la Google că este „rasistă”.

„Mă bucur că Google a exagerat cu generarea de imagini A.I., deoarece a făcut ca programarea lor rasistă să fie clară pentru toți”, a scris Musk pe X după ce Google a întrerupt funcția.

Musk s-a implicat în numeroase dispute cu concurenții săi din domeniul A.I.

Pe lângă faptul că a criticat Google, Musk a intentat pe 29 februarie un proces împotriva OpenAI și a CEO-ului său, Sam Altman. În procesul său, Musk a acuzat OpenAI că și-a încălcat misiunea nonprofit atunci când a colaborat cu Microsoft.

Reprezentanții Apple, Google, OpenAI și Musk nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Pe 28 februarie, Axel Springer, compania-mamă a Business Insider, s-a alăturat altor 31 de grupuri media și a intentat un proces de 2,3 miliarde de dolari împotriva Google în instanța olandeză, pretinzând pierderi suferite din cauza practicilor de publicitate ale companiei.

Citește și