• Musk a dezvăluit, într-un interviu cu Don Lemon, fost prezentator CNN, cât de des consumă ketamină, pentru care are rețetă de la medic.
  • Musk, a treia cea mai bogată persoană din lume, a spus că lucrează în mod regulat 16 ore pe zi și că nu își poate permite „să se irosească” sau să nu fie „în deplinătatea facultăților mintale”.
  • Ketamina este un anestezic care poate afecta simțurile vizuale și auditive și poate crea o „detașare de realitate”, fiind folosit ilegal la petreceri sub formă de pulbere, lichid sau pastile.

Elon Musk a dezvăluit pentru prima data cât de des ia ketamină, într-un interviu cu Don Lemon. Musk a declarat că ia o „cantitate mică, o dată la două săptămâni sau ceva de genul”, adăugând că există și săptămâni la rând în care nu ia deloc, scrie Business Insider.

Musk a mărturisit că a apelat la ketamină când a avut „o stare chimică negativă în creier, precum depresia”, adăugând că nu crede, totuși, că suferă de „depresie prelungită”.

Ketamina este un anestezic care poate afecta simțurile vizuale și auditive și poate crea o „detașare de realitate”, potrivit Fundației pentru Alcool și Droguri. Unii oameni îl folosesc ilegal ca drog la petreceri, sub formă de pulbere, lichid sau pastile.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Într-o postare pe X din august, Musk a spus că are o rețetă prescrisă de doctor pentru ketamină. Wall Street Journal a publicat în iunie un raport despre consumul său de droguri, citând oameni care l-au văzut folosind anestezicul și oameni care știau că îl ia.

Musk a spus că „utilizarea ocazională” a ketaminei este o „opțiune mult mai bună” decât administrarea de ISRS, un tip de antidepresiv.

Când Lemon l-a întrebat pe Musk dacă a abuzat de droguri, Musk a răspuns: „Nu cred. Dacă folosești prea multă ketamină, nu poți să-ți faci cu adevărat munca, și am mult de lucru”. Musk, a treia cea mai bogată persoană din lume, a spus că lucrează în mod regulat 16 ore pe zi, adăugând că nu își poate permite „să se irosească” sau să nu fie „în deplinătatea facultăților mintale”.

Lemon, un fost prezentator CNN, l-a întrebat pe Musk dacă nu se teme că utilizarea ketaminei ar putea afecta contractele pe care companiile sale, precum SpaceX și Tesla, le au cu agențiile guvernamentale sau dacă ar putea afecta autorizațiile de securitate sau percepția investitorilor.

Musk a răspuns: „Din punctul de vedere al Wall Street Journal, ceea ce contează este execuția. Creezi valoare pentru investitori? Tesla valorează cam la fel de mult ca și restul industriei auto combinate, din nimic, așa că merge destul de bine. După cum am menționat, am avut cea mai bine vândută mașină de pe Pământ anul trecut. Deci, din punctul de vedere al investitorilor, dacă iau ceva, ar trebui să-l iau în continuare”.

Valoarea de piață a Tesla este de aproximativ 524 de miliarde de dolari, dar acțiunile sale au scăzut cu o treime de la începutul acestui an.

Musk nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Citește și