• „Va fi solicitată încetarea focului. Acesta este un mesaj de pace”, a afirmat Emmanuel Macron.
  • „Norma ţării gazdă este să se mişte în pas cu mişcarea olimpică”, a spus Macron.
  • Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Franța va cere Rusiei să respecte o încetare a focului în Ucraina pe durata desfășurării Jocurilor Olimpice, competiție organizată în această vară la Paris, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu acordat sâmbătă televiziunii ucrainene, scrie Politico.

„Va fi solicitată încetarea focului. Acesta este un mesaj de pace”, a afirmat Emmanuel Macron, adăugând că Franța va face acest demers pentru respectarea spiritului mișcării olimpice.

„Norma ţării gazdă este să se mişte în pas cu mişcarea olimpică. Acesta este un mesaj de pace. Vom urma, de asemenea, decizia Comitetului Olimpic”, a spus Macron.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, declarând că guvernul rus a încălcat Armistiţiul Olimpic, care îşi propune să valorifice puterea sportului pentru a promova pacea şi dialogul.

Joi, preşedintele Comitetului Olimpic Rus a declarat că ROC nu va boicota Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, în ciuda restricţiilor impuse sportivilor de CIO, ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri că preferă ca ruşii şi belaruşii „să nu vină”.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august. Pe parcursul celor două săptămâni și jumătate vor participa 10.500 de sportivi din 206 țări.

Citește și