• Tony Estanguet, președintele Paris 2024, a declarat că „este un momente cheie în povestea Paris 2024.
  • Turnul Eiffel are un loc important pe acest afiş, fiind înconjurat ca o geamandură de Stade de France.
  • Imaginile au fost create de ilustratorul francez Ugo Gattoni.

La Muzeul Orsay din Paris sunt expuse zilele acestea afișele oficiale ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice pentru 2024. Imaginile au fost create de ilustratorul francez Ugo Gattoni și au fost dezvăluite în cadrul muzeului unde vor putea fi admirate de publicul larg până la data de 10 martie.

Tony Estanguet, președintele Paris 2024, a declarat că „este un momente cheie în povestea Paris 2024. Am încercat să fim diferiți și să ne imaginăm afișe care să semene cu noi, afișe care să meargă dincolo de un simplu logo.”

Turnul Eiffel are un loc important pe acest afiş, fiind înconjurat ca o geamandură de Stade de France, în timp ce Arcul de Triumf are în vârf un teren de tenis pentru jucători în scaun cu rotile şi, în prim plan, un săritor de la trambulină care se pregăteşte să se arunce în apele Senei. „Mi-am dorit ceva epic, grandios, dar şi un sentiment de sărbătoare veselă, de abundenţă. Un pariu suprarealist, în care încercăm să păstrăm multă poezie şi umor”, a rezumat Ugo Gattoni.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI

Pe fundal, portul din Marsilia, unde vor avea loc probele de yachting, şi valul de la Teahupo’o, în Tahiti, care va găzdui concursul olimpic de surfing, şi peste tot mii de personaje mici, „făcute manual” şi „artizanal”, după cum a precizat Joachim Roncin, director responsabil de design în cadrul Comitetului de organizare Paris-2024, într-un moment în care inteligenţa artificială generează imagini şi desene.

Gattoni şi-a presărat afişul olimpic cu o materie roz „zburătoare”, care „se înmulţeşte”: marca sa înregistrată, pe care o numeşte „blump” şi o inserează în toate desenele sale.

Citește și