• Planurile de securitate de la J.O. au fost furate din tren.
  • Inginerul a pus geanta cu laptopul deasupra capului.
  • Poliția cercetează, verifică camerele de supraveghere.

Un incident grav afectează securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris. Mai multe documente cu planificarea măsurilor de securitate au fost furate dintr-un tren.

Pe 26 februarie, un inginer de la primăria Parisului a raportat dispariția laptopului și a două USB-uri dintr-un tren la Gare du Nord. Aceste dispozitive conțineau informații vitale pentru securitatea Jocurilor Olimpice, programate între 26 iulie și 11 august. Detaliile pierdute implicau coordonatele desfășurării a aproximativ 2.000 de agenți de securitate și planuri pentru gestionarea traficului. Incidentul reprezintă un risc major, având în vedere apropierea evenimentului.

Cum a avut loc furtul


Furtul a avut loc între 18:30 și 19:00, când victima aștepta în tren. A lăsat geanta cu echipamentul deasupra capului și, pregătindu-se să schimbe trenul, a descoperit că aceasta lipsea. Importanța documentelor din laptop și de pe usb-uri nu prea justifică lipsa de atenție a angajatului primăriei, care poate că ar fi trebuit să fie mai grijuliu. Deși una dintre unitățile de stocare era criptată, cealaltă nu avea protecție.

Recomandări

CANDIDATURA LUI PIEDONE, CONTESTATĂ
PARTIDELE PRO-RUSE CONTRA MAIA
HALEP NU MERGE LA MADRID
RUUD ÎȘI IA REVANȘA CU TSITSIPAS
MELANIA, EȘTI CU TRUMP?
BECKHAM ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE WAHLBERGHL

Autoritățile au demarat o anchetă și examinează înregistrările camerelor de supraveghere din Gara du Nord. Eforturile sunt concentrate pe recuperarea datelor furate pentru a preveni compromiterea securității Jocurilor Olimpice. În timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024, sunt așteptați aproximativ 15,3 milioane de vizitatori, iar recuperarea rapidă a informațiilor este crucială pentru a menține securitatea evenimentului sportiv.

Citește și