• Jocurile Paralimpice vor avea loc în această vară, la Paris.
  • Un număr record de țări acceptă să televizeze evenimentul de vară.
  • Fusul orar european este un factor de creștere a interesului.

Se așteaptă ca Jocurile Paralimpice să atingă cea mai mare audiență în această vară, deoarece organizatorii au confirmat că un număr record de țări au convenit asupra unor acorduri de difuzare pentru Paris 2024, conform The Guardian.

Cu șase luni înainte de Jocurile Olimpice, Comitetul Paralimpic Internațional a declarat că peste 160 de națiuni au confirmat acordurile de televizare a evenimentului, comparativ cu un total de 115 pentru Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012. Veniturile totale din transmisiuni au crescut, de asemenea, potrivit IPC, cu peste 20% față de Jocurile de la Tokyo din 2021.

Veștile vor spori optimismul în cadrul comitetului de organizare de la Paris, care crede că jocurile pot relansa entuziasmul publicului pentru sportul pentru persoane cu dizabilități, atât în țara gazdă, cât și în străinătate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Se înțelege că fusul orar european este unul dintre factorii care au stimulat interesul, piețele majore de difuzare fiind treze în timpul orelor de concurs, în timp ce atât Tokyo, cât și Rio de Janeiro în 2016 s-au dovedit a fi o provocare pentru publicul european în special. Pentru prima dată, Jocurile Paralimpice de la Paris vor cuprinde transmisiunea în direct a tuturor celor 22 de sporturi aflate în competiție.

John Lisko, directorul general al drepturilor media globale ale IPC, a declarat că cercetările au arătat că interesul pentru sportul paralimpic s-a dublat în ultimii opt ani.

„Este clar că îmbunătățirea senzațională a performanțelor atletice la care am asistat în ultimul deceniu, combinată cu adâncimea tot mai mare a talentelor și a competiției în toate cele 22 de sporturi, conduce la un interes mai mare din partea telespectatorilor și a televiziunilor care acordă acum o valoare și mai mare Jocurilor”, a declarat Lisko.

„Obiectivul nostru de acum până la deschiderea Jocurilor este de a atrage și de a asigura și mai mulți deținători de drepturi media. Vrem să oferim fiecărei persoane de pe această planetă posibilitatea de a consuma și de a se bucura de Jocurile Paralimpice. Paris 2024 ar putea fi cu adevărat un schimbător de joc în ceea ce privește transmisia Jocurilor Paralimpice.”

Citește și