• Numărul turiștilor veniți în Brașov în 2023 a depășit nivelul din 2019 crescând cu 10%.
  • Deși mai mult de jumătate de turiști sunt români, ajung tot mai mulți americani și britanici.
  • Brașovul ocupă locul 3 în țară în domeniul turistic, după București și Constanța.

Mergem în concedii în afară, iar străinii vin la noi. Numărul turiștilor sosiți în România anul trecut a depășit nivelul din 2019. În Brașov de exemplu, turismul a crescut cu peste 10%. Deși o mare parte din vizitatori sunt români, la munte ajung tot mai mulți americani și britanici, iar acest lucru situează Brașovul pe locul 3 în țară în domeniul turistic, după București și Constanța.

Care sunt principalele elemente care atrag turiștii străini în Brașov?

„Sunt multe lucruri pe care Brașovul le poate oferi turiștilor. Pe de-o parte, centrul vechi și toată frumusețea orașului. Brașov este un oraș cultural unde se desfășoară evenimente, festivaluri de-a lungul întregii veri. Am avut anul trecut prima ediție Massif, anul acesta vom avea cea de-a doua ediție. În Poiana Brașov sunt multe investiții. Avem o creștere prin care depășim un milion de turiști”, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, pentru Aleph News.

Cum vă propuneți să creșteți cifrele turismului în 2024?

„Vrem să adăugam pe partea de calitate. Am venit cu reglementări pe felul în care arată orașele și terasele. Investim în turism, vrem ca Poiana Brașov să fie percepută ca o destinație pentru patru anotimpuri, nu doar ca o stațiune de iarnă”, a adăugat acesta.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Citește și