• Studiu: Americanii renunță la job.
  • America are cu 2,7 milioane mai mulți pensionari.
  • Acum 6 luni, numărul pensionarilor era de 1,5 milioane.

Americanii s-au săturat de muncă și vor vacanță… permanentă. Tot mai mulți americani renunță la job în cel de-al doilea val de pensionări post-COVID. Oamenii se pensionează pe fondul îmbătrânirii populației, a burselor în creștere și a politicilor care impun revenirea la birou a angajaților. În prezent, America se confruntă cu mai multe pensionări decât se aștepta – mai exact, cu 3 milioane de pensionari, arată un studiu Bloomberg.

Acum 6 luni, numărul pensionarilor era de un milion și jumătate, o creștere de 80%. Înainte de pandemie, numărul era mai mic decât cel așteptat. Grupa persoanelor de cel puțin 65 de ani se va dubla până în 2050, spune Biroul de referință pentru populație din America.

În plus, americanii au obosit foarte mult – asta arată tendințele recente ca Bare Minimum Mondays, Quiet Quitting, Coffee Badging și, mai ales, The Great Resignation, momentul în care 47 de milioane de americani și-au dat demisia din funcțiile lor. Oboseala este atât de mare încât persoanele renunță la activități obișnuite ca mersul la sală și la supermaket.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: