• Beyonce a devenit prima femeie de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs.
  • Această performanță a făcut-o să devină a doua artistă solo pentru care un cântec ajunge direct pe primul loc în topul country – prima fiind Taylor Swift în 2021.
  • Muzica country a avut adesea o relație dificilă cu muzicienii de culoare.

Beyonce a devenit prima femeie de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs. „Texas Hold ‘Em” a urcat pe primul loc după ce muziciana a lansat-o simultan cu single-ul 16 Carriages într-un anunț surpriză al albumului în timpul Super Bowl, scrie Sky News.

Piesa a făcut-o, de asemenea, să fie a doua artistă solo care are un cântec care intră direct pe primul loc. Taylor Swift a fost prima, în 2021, cu reînregistrările Love Story și All Too Well.

Piesa country a lui Beyonce, care a ajuns pe primul loc în top, o face pe Beyonce să fie prima femeie care ajunge pe primul loc atât în Hot Country Songs, cât și în Hot R&B/Hip-Hop Songs, de când listele au început în 1958. Ray Charles, Billy Ray Cyrus, Justin Bieber și Morgan Wallen sunt singurii alți artiști care au reușit această performanță.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Noile poziții din clasament, anunțate marți, iau în calcul cele șapte zile care au precedat data de 15 februarie. Piesa lui Beyonce, lansată pe 11 februarie, a ajuns pe primul loc după doar patru zile de monitorizare. În acest timp, a fost descărcată de 39.000 de ori și difuzată de 19,2 milioane de ori în SUA.

Muzica country a avut adesea o relație dificilă cu muzicienii de culoare. Un post de radio country din Oklahoma a refuzat inițial să difuzeze „Texas Hold ‘Em”, ceea ce a declanșat o campanie virală pe X, fostul Twitter.

În 2019, înregistrarea virală a rapperului Lil Nas X, „Old Town Road”, în care apărea vedeta country Billy Ray Cyrus, a fost eliminată din clasamentul country Billboard după ce a ajuns pe primul loc. Billboard a spus că piesa nu era suficient de country, în ciuda versurilor despre călăritul cailor și a instrumentelor de banjo.

Piesa de inspirație country „Daddy Lessons” a lui Beyonce din 2016, extrasă de pe albumul Lemonade, a fost, de asemenea, considerată neeligibilă pentru premiile Grammy country de către comitetul de muzică country al Academiei de înregistrări.

Citește și