• Iulia Navalnaia va continua munca începută de soțul ei.
  • Navalnaia a cerut ajutorul susținătorilor lui Navalnîi să i se alăture.
  • Iulia Navalnaia: „Nu mi-e frică. Nu-ți fie frică”.
  • Familia lui Navalnîi nu va primi corpul lui în următoarele 14 zile.
  • Autoritățile ruse nu au anunțat cauza oficială a decesului.
  • În Rusia, au fost arestați peste 400 de susținători ai lui Navalnîi.
  • Strada Tuberozelor ar putea fi redenumită în Alexei A. Navalnîi.
  • Pe strada Tuberozelor este secția consulară a Ambasadei Rusiei.

„Nu mi-e frică, să nu-ți fie nici ție” – era sloganul lui Navalnîi, principalului opozant al lui Putin.

Slogan care nu a murit odată cu moartea lui. E dus mai departe de soția lui – Iulia, care spune că va continua munca opozantului și îi invită pe toți cei care l-au susținut pe Aleksei Navalnîi să vină alături de ea. Iulia Navalnaia dă vina pe Putin de moartea soțului. Azi, mers azi în fața șefilor Uniunii Europene să le vorbească.

Iulia Navalnaia, soția lui Navalnîi: „O altă persoană ar trebui să fie aici, în locul meu. Dar acea persoană a fost ucisă de Vladimir Putin. Undeva, într-o închisoare dincolo de Cercul Arctic, Putin nu l-a ucis doar pe Alexei Navalnîi, omul, ci a vrut să ne omoare speranța. Libertatea noastră. Viitorul nostru. Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Aleksei în urmă cu 3 zile. Vă vom spune în curând. Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi. Voi continua să lupt pentru țara noastră. Și vă invit pe toți să fiți alături de mine!”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Corpul lui Navalnîi nu va fi predat familiei în următoarele două săptămâni, e anunțul făcut de Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi. Autoritățile ruse nu au anunțat cauza oficială a decesului. În sprijinul lui Navalnîi, susținătorii opozantului au organizat memoriale spontane în 140 de orașe din Rusia. Forțele de ordine au reținut peste 400 de persoane la adunările din cel puțin 36 de orașe. Cele mai multe arestări au avut loc la Moscova și Sankt Petersburg,

Și România vrea să îi cinstească numele lui Alexei Navalnîi.

Primărița sectorului 1 – Clotilde Armand – vrea să schimbe numele străzii Tuberozelor – pe care este secția consulară a Ambasadei Rusiei. Strada va purta numele Alexei A. Navalnîi – e proiectul care va fi depus de USR.

Clotilde nu e la prima promisiune de acest gen.

Acum doi ani si jumătate, când fostul mare șahist si dizident rus Gary Kasparov a venit la București pentru un turneu în care a jucat șah și cu Nicușor Dan, Clotilde a jucat aceeasi piesă. A promis că va cinsti lupta lui Roman Protașevici prin numele unei străzi de la ea din sector. Nu s-a intamplat nici până azi.

Citește și