• Ca parte a protestului, oamenii ar trebui să formeze cozi lungi la secțiile de votare pe 17 martie la prânz, a declarat Navalnaia.
  • Trebuie să folosim ziua alegerilor pentru a arăta că existăm și că suntem mulți dintre noi”, a spus ea într-un mesaj video.
  • Navalnîi a propus ideea unei adunări la prânz la secțiile de votare cu două săptămâni înainte de moartea sa.

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a făcut apel la un protest în ziua alegerilor împotriva președintelui Vladimir Putin, scrie BBC.

Ca parte a protestului, oamenii ar trebui să formeze cozi lungi la secțiile de votare pe 17 martie la prânz, a declarat Navalnaia.

Trebuie să folosim ziua alegerilor pentru a arăta că existăm și că suntem mulți dintre noi”, a spus ea într-un mesaj video. Navalnîi a murit subit într-o colonie penală rusă la 16 februarie. Ea l-a acuzat pe dl Putin pentru moartea sa.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Apelul ei pentru un protest în ziua votului a fost numit Miezul zilei împotriva lui Putin”. Alegerile prezidențiale din Rusia – despre care majoritatea observatorilor internaționali nu cred că vor fi libere sau corecte – vor avea loc între 15 și 17 martie. Se așteaptă ca dl Putin să câștige un al cincilea mandat.

Navalnaia a declarat că prezența la secțiile de votare în același timp este o acțiune foarte simplă și sigură” care nu poate fi interzisă de autorități, dar care ar permite persoanelor care gândesc la fel ca ea să vadă că suntem mulți și suntem puternici”.

Oamenii pot apoi să voteze pentru orice candidat, cu excepția președintelui Putin, să își strice buletinul de vot sau să scrie Navalnîi” cu litere mari, a declarat Navalnaia.

Navalnîi a propus ideea unei adunări la prânz la secțiile de votare cu două săptămâni înainte de moartea sa. Navalnîi – care a continuat să mențină o prezență pe rețelele de socializare din închisoare prin mesaje postate de avocații săi – a scris pe X că protestul din ziua alegerilor avea șansa de a fi o adevărată acțiune de protest în toată Rusia… disponibilă pentru toată lumea, peste tot”.

Citește și