• Unii directori și membri ai Consiliului de Administrație se tem că drogurile pe care le consumă miliardarul – inclusiv LSD, cocaină, ecstasy, ciuperci și ketamina – ar putea dăuna companiilor sale, Tesla și SpaceX.
  • Se știe că lui Musk îi place să folosească droguri recreaționale precum marijuana și doze mici de ketamină pentru tratarea depresiei.
  • Discuțiile membrilor Tesla privind consumul de droguri au venit pe fondul unui tweet al lui Musk din 2018, care i-a luat prin surprindere.

Discursul nefiltrat și opiniile controversate ale lui Elon Musk au fost deseori puse pe seama creativității sale, a oboselii sau stresului – însă, în ultimii ani, unii directori și membri ai Consiliului de Administrație a companiilor Tesla și SpaceX și alți apropiați ai miliardarului au dezvoltat o îngrijorare persistentă că există o altă componentă care explică comportamentul său: consumul de substanțe.

Plângeri la Tesla

Membrii Consiliului Tesla l-au bănuit în privat pe Musk că s-ar fi aflat sub influența drogurilor atunci când a scris pe Twitter (actualul X), în 2018, că vrea să seteze prețul unei acțiuni Tesla la 420 de dolari, potrivit unor surse familiare cu discuțiile dintre membrii Tesla, citate de The Wall Street Journal.

Musk, care era încă președintele Tesla la acel moment, i-a șocat pe investitori în august 2018 când a făcut anunțul pe Twitter, pe neașteptate.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Membrii Consiliului spun că au fost luați prin surprindere de mesajul lui Musk, scrie WSJ, în ciuda rapoartelor anterioare care susțin că CEO-ul Tesla i-ar fi înștiințat cu o săptămână înainte.

Raportul WSJ dezvăluie că unii dintre membrii consiliului s-au arătat „cu adevărat îngrijorați că Musk posta sub influența substanțelor” și „s-au gândit să-l roage chiar să ia o pauză”.

Într-un interviu cu The New York Times, ulterior postării, Musk a mărturisit că a se afla la conducerea Tesla a fost „chinuitor”, iar acel an a fost „cel mai dificil și dureros an” din întreaga sa carieră.

Interviul a inclus, de asemenea, raportări despre modul în care Consiliul de Administrație Tesla a fost îngrijorat de utilizarea de Ambien de către Musk și dacă acesta ar putea contribui la obiceiurile CEO-ului de a posta pe Twitter, actualul X, noaptea târziu.

Este posibil ca Musk să fi fost, de asemenea, „sub influență” în timpul interviului pentru The Times, au declarat pentru The Journal surse familiare cu problema, adăugând că echipa de comunicare de la Tesla nici măcar nu știa că urma să se întâlnească cu un reporter.

Deși Musk a mărturisit că nu-i plac drogurile ilegale, se știe că miliardarului îi place să folosească droguri recreaționale precum marijuana și doze mici de ketamină pentru tratarea depresiei.

WSJ a raportat că Musk a luat mai multe tablete de acid la o petrecere din Los Angeles pe care a organizat-o și ciuperci psihedelice în 2019, în Mexic.

Consumul de droguri poate fi obișnuit în sfera magnaților din Silicon Valley, după cum a raportat WSJ anul trecut. Cu toate acestea, consumul ilegal de droguri ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru cineva precum Musk, a cărui companie de rachete SpaceX se bazează pe miliarde de dolari în contracte guvernamentale.

Pentru a primi aceste contracte, companiile sunt obligate să respecte legea la locul de muncă fără droguri, conform Administrației Serviciilor pentru Abuzul de Substanțe și Sănătatea Mintală.

Tweet-ul din 2018 a venit cu propriul set de consecințe.

Securities and Exchange Commission a început să investigheze declarația lui Musk și a depus la scurt timp un proces care a dus la penalități de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Musk a fost de acord să demisioneze din funcția de președinte Tesla, în timp ce Tesla a numit doi directori independenți în consiliul său.

Plângeri la SpaceX

După ce Elon Musk a sosit cu aproape o oră întârziere la o întâlnire a tuturor greilor de la SpaceX, fiind incoerent timp de aproximativ 15 minute, înainte ca întâlnirea să fie preluată de Gwynne Shotwell, directorii companiei au început să se îngrijoreze, în privat, că Musk se droghează.

WSJ a raportat că Musk a fost neobișnuit de incoerent atunci când a urcat pe scenă în fața angajaților săi SpaceX, pentru a discuta despre dezvoltarea prototipului Big Falcon Rocket al companiei.

Un director a descris evenimentul ca fiind „lipsit de sens”, „nesimțit” și „înfricoșător”.

„Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a trebuit să-i ia locul lui Musk și să preia întâlnirea”, scrie WSJ.

Consumul de droguri al lui Musk include LSD, cocaină, ecstasy și ketamină, potrivit spuselor celor familiarizați cu chestiunea, în noul raport amplu de la WSJ.

La SpaceX, unde consumul ilicit de droguri ar putea pune în pericol miliardele de dolari din contractele guvernamentale de care se bucură, rapoartele WSJ despre consumul lui Musk de droguri pun în pericol aproape 1 trilion de dolari în active deținute de investitori, aproximativ 13.000 de locuri de muncă și viitorul programului spațial al SUA.

Reprezentanții lui Musk nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a declarat pentru WSJ că descrierea întâlnirii din cadrul SpaceX a fost „falsă, așa cum a fost confirmat de nenumărați oameni care au fost prezenți”.

Rapoartele au indicat anterior că Musk consumă inclusiv ketamină pentru tratarea depresiei, lucru care a stârnit îngrijorări în rândul membrilor Consiliului de Administrație. Cu toate acestea, un incident a rămas în memoria publicului, după ce Musk a fumat marijuana într-un podcast cu Joe Rogan. După difuzarea episodului, NASA a insistat ca SpaceX să promită în scris că va urma liniile directoare federale privind consumul de droguri la locul de muncă și că va cheltui 5 milioane de dolari din banii contribuabililor pentru a instrui angajații SpaceX, potrivit WSJ.

Citește și