• Înjurăturile sunt folosite din ce în ce mai mult în conversațiile ocazionale.
  • Înjurăturile sunt folosite pentru a accentua un aspect sau pentru a crea legături sociale.
  • Love a declarat că oamenii înjură în mod obișnuit în conversațiile cu colegii.

Înjurăturile sunt folosite din ce în ce mai mult în conversațiile ocazionale, pentru a accentua un aspect sau pentru a crea legături sociale, mai degrabă decât pentru a insulta, asta spun experții în lingvistică.

Love a declarat că, potrivit cercetărilor, oamenii înjură în mod obișnuit în conversațiile ocazionale pentru a-și exprima surpriza, pentru a crea umor, pentru a-și arăta solidaritatea cu colegii lor sau pentru a abuza pe cineva.

De ce simțim nevoia să înjurăm și care sunt beneficiile

„Înjuratul face parte din agresivitatea verbală. E considerat trivial, obscen, dar există studii care arată că o înjurătură poate aduce beneficii surprinzătoare, de exemplu când ne lovim. Înjurăturile pot crește inerția. Oamenii care înjură se zice că sunt sinceri – însă putem face asta și fără să jignim. Când o persoană ne înjură, creierul poate simți o undă de șoc. Înjurăturile pot fi un stimulent mintal bun când lucrurile merg prost. Eu recomand sportul, meditația, terapia, pentru gestionarea furiei”, a declarat Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Citește și