• Timișoara își ia adio de la titlul de capitală culturală.
  • În 2024 Bad Ischl, Bodø și Tartu vor defini cultura europeană.
  • Bodø își propune să găzduiască cel mai sustenabil concert „Pure Music” din lume

Timișoara nu va mai fi capitală culturală în 2024. Trei orașe importante vor fi destinațiile culturii din acest an. Bad Ischl din Austria este o destinație turistică populară. Sute de mii de oameni vin aici în fiecare an. Startul programului se dă cu un spectacol. Câștigătoarea concursului Eurovision din 2014 Conchita Wurst, va participa la concertul inaugural împreună cu un grup de muziciene rap și un cor de o mie de voci care vor cânta iodlere.

Orașul Tartu din estul Estoniei, mai puțin cunoscut, are aproximativ 100.000 de locuitori. Sub motto-ul „Survival Art”, capitala culturală a pregătit peste o mie de evenimente. Programul oficial se deschide pe 26 ianuarie. Ca repere este „Kissing Tartu”, un eveniment de sărut în masă care loc în vară, acompaniat de un concert. O altă activitate interesantă este festivalul de discuții în saună „Adevărul gol”. Tartu Pride va avea loc în perioada 12-18 august. Totodată, în 2024 căsătoria între persoane de același sex va fi legală în Estonia pentru prima dată.

A treia capitală culturală din acest an este Bodø, oraș de pe coasta de vest a Norvegiei, cu peste 1000 de evenimente. Bodø își propune să găzduiască cel mai sustenabil concert „Pure Music” din lume, în primăvară. După ceremonia de deschidere din 3 februarie, va avea loc apoi un spectacol al artiștilor berlinezi Phase7 pe o scenă plutitoare. Și un alt eveniment în aer liber este planificat și pentru noaptea de 22 iunie, când poate fi admirat soarele de la miezul nopții.

Citește și

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN