• În decembrie 2020, Musk avea 92 de milioane de acțiuni Tesla gajate ca garanție, potrivit unui document depus la SEC în aprilie 2022.
  • În timpul podcastului, Musk și-a reiterat, de asemenea, convingerea că economia SUA ar trebui să intre în recesiune.
  • Directorul executiv al Tesla a pus miliarde din banii proprii atunci când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Miliardarul Elon Musk avertizează împotriva unui lucru pe care el însuși l-a făcut – împrumutarea contra valorii titlurilor pe care le deține – din cauza riscului de panică în masă” pe piața bursieră.

I-aș sfătui cu adevărat pe oameni să nu aibă datorii în marjă pe o piață bursieră volatilă și, știți, din punct de vedere al numerarului, să păstreze praful de pușcă uscat”, a declarat Musk în podcastul All-In lansat vineri.

Se pot întâmpla lucruri destul de extreme pe o piață în scădere”. Directorul executiv al Tesla a pus miliarde din banii proprii atunci când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari la începutul acestui an și a împovărat compania cu datorii de 13 miliarde de dolari.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Bloomberg News a relatat că bancherii domnului Musk iau în considerare înlocuirea unei părți din datoria cu dobândă mare pe care a suprapus-o pe Twitter cu noi împrumuturi în marjă susținute de acțiuni Tesla, pe care el ar fi personal responsabil de rambursare.

De asemenea, el a cedat aproape 40 de miliarde de dolari din acțiunile Tesla, o mișcare care a contribuit la ducerea acțiunilor la minimul ultimilor doi ani. În urma ultimelor vânzări, domnul Musk a declarat din nou săptămâna aceasta că va înceta să mai vândă acțiuni, adăugând că pauza ar putea dura aproximativ doi ani.

Avertismentul, cel puțin al doilea făcut de dl Musk în această lună, este ironic, având în vedere că miliardarul și-a gajat anterior acțiunile Tesla.

În decembrie 2020, Musk avea 92 de milioane de acțiuni Tesla gajate ca garanție, potrivit unui document depus la SEC în aprilie 2022. În timpul podcastului, Musk și-a reiterat, de asemenea, convingerea că economia SUA ar trebui să intre în recesiune și că încetinirea ar putea fi similară cu amploarea înregistrată în 2009.

Cea mai bună presupunere a mea este că vom avea vremuri furtunoase timp de un an până la un an și jumătate, iar apoi, zorii se ivesc aproximativ în al doilea trimestru al anului 2024, aceasta este cea mai bună presupunere a mea”, a spus Musk. Boom-urile nu durează o veșnicie, dar nici recesiunile nu durează.”