• Tuturor celor concediați li s-au oferit 3 luni de indemnizație de concediere, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât se cere prin lege”, a scris el într-o postare pe Twitter.
  • Decizia lui Musk de a pune capăt muncii de la distanță la Twitter nu este o surpriză.
  • Schimbarea este una dintre cele câteva pe care Musk le-a făcut de la preluarea companiei.

Noul șef al Twitter, Elon Musk, ar fi trimis primul său e-mail către angajați, punând capăt acordurilor de lucru la distanță și avertizând că vor urma vremuri grele din cauza condițiilor economice nefavorabile. Potrivit Bloomberg, în e-mailul lui Musk se spune că drumul care ne așteaptă este anevoios și va necesita o muncă intensă pentru a reuși”, spunându-le totodată angajaților că trebuie să fie prezenți la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână, cu efect imediat.

Excepțiile de la cerința de prezență la birou vor fi cântărite și eventual aprobate de la caz la caz, a adăugat Musk. Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări din partea The Epoch Times de confirmare a conținutului e-mailului lui Musk.

Decizia lui Musk de a pune capăt muncii de la distanță la Twitter nu este o surpriză, deoarece acesta a anunțat această mișcare în cadrul unei convorbiri cu personalul la scurt timp după ce și-a anunțat planurile de preluare. Prejudiciul trebuie să fie puternic în favoarea lucrului în persoană, dar dacă cineva este excepțional, atunci munca de la distanță poate fi în regulă”, a spus Musk la momentul respectiv, citând un impact negativ asupra comunicării în interiorul personalului atunci când se lucrează departe de birou.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În același timp, Musk a spus că ar fi, evident, o nebunie dacă cineva este excelent în ceea ce face, dar nu poate lucra decât de la distanță, să îl concediem”.

Nu sunt în favoarea lucrurilor care sunt, cum ar fi, nebunești. Sunt în favoarea lucrurilor care construiesc afacerea și o fac mai bună”, a adăugat el. De atunci, Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, numind platforma o piață digitală a orașului”, unde o gamă largă de idei pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”.

E-mailul noului șef al Twitter prin care anunță încetarea acordurilor de lucru la distanță contrastează cu precedenta echipă de conducere a companiei, care pusese în aplicare o politică ce permitea angajaților să lucreze de oriunde. Schimbarea este una dintre cele câteva pe care Musk le-a făcut de la preluarea companiei, inclusiv eliminarea unui beneficiu din epoca pandemiei, care oferea personalului Twitter o zi liberă lunară la nivelul întregii companii pentru odihnă.

De asemenea, el face presiuni pentru ca utilizatorii Twitter să plătească o taxă lunară de 8 dolari pentru un control albastru” verificat, în timp ce promite să reducă numărul de roboți și să elimine practicile înșelătoare de pe platformă.

Musk a confirmat recent o afirmație potrivit căreia unii angajați ai Twitter vindeau insigne de verificare anumitor utilizatori în spatele scenei”. El a anunțat, de asemenea, o interdicție permanentă pentru utilizatorii Twitter care se dau drept alte persoane pe platformă, fără a preciza că aceștia operează ca conturi parodie”. Musk a confirmat, de asemenea, că a efectuat disponibilizări deoarece Twitter pierdea peste 4 milioane de dolari pe zi.

Tuturor celor concediați li s-au oferit 3 luni de indemnizație de concediere, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât se cere prin lege”, a scris el într-o postare pe Twitter.