• Musk se retrage din acordul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter din cauza conturilor bot.
  • CEO-ul Tesla spune că firma l-a indus în eroare cu privire la problema roboților de spam.
  • Twitter a promis că îl va acționa pe Musk în instanță pentru a pune în aplicare acordul.

Șeful Tesla și SpaceX a declarat vineri pentru Twitter că pune capăt unei înțelegeri cu consiliul de administrație al companiei pentru a cumpăra rețeaua de socializare din cauza informațiilor „false și înșelătoare” despre companie, potrivit Bloomberg.

Într-o scrisoare publicată de autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare, avocații săi au declarat că Twitter nu și-a respectat angajamentele asumate în cadrul tranzacției, deoarece nu a furnizat toate informațiile solicitate cu privire la numărul de conturi neautentice și de spam.

Twitter a declarat în mod repetat în ultimele săptămâni că numărul de conturi false de pe platforma sa este mai mic de 5%. Multimiliardarul și echipa sa consideră că rețeaua minte și că acest lucru afectează viabilitatea activității sale și, prin urmare, valoarea companiei.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Tranzacția de preluare a Twitter de către Musk a căzut

De săptămâni întregi, experții se întrebau dacă Elon Musk încearcă să își retragă oferta sau să renegocieze prețul în jos.

Renunțând la angajamentul de a cumpăra Twitter, omul de afaceri se expune unor acțiuni în justiție semnificative. Ambele părți au convenit să plătească o taxă de reziliere de până la 1 miliard de dolari în anumite circumstanțe.

Potrivit Reuters, pe 25 aprilie, părea să fi reușit în pariul său, în ciuda încercărilor lui Twitter de a-l descuraja. Acesta a ajuns la un acord definitiv cu consiliul de administrație al grupului pentru a cumpăra rețeaua de socializare pentru 54,20 dolari pe acțiune, adică 44 de miliarde de dolari în total.

De atunci, acțiunile Twitter au pierdut mai mult de un sfert din valoarea lor. Prețul acțiunilor Tesla a scăzut, de asemenea, cu aproape 25% în această perioadă.