• Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost piratate.
  • Pe canalul YouTube au apărut înregistrări video despre criptomonede şi mai multe imagini cu Elon Musk. 
  • Armata britanică şi-a cerut scuze pe Twitter pentru „întreruperea temporară” a conţinutului său şi a anunţat reluarea serviciului normal al contului.

Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost piratate, duminică, iar o anchetă este în curs de desfăşurare, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie, relatează CNN.

Pe canalul YouTube au apărut înregistrări video despre criptomonede şi mai multe imagini cu Elon Musk. 

Avem cunoştinţă despre spargerea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei, iar o anchetă este în desfăşurare. Armata ia foarte în serios securitatea informaţiilor şi suntem pe cale de a rezolva problema„, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Atât timp cât ancheta nu este încheiată, ar fi inadecvat să comentăm mai mult„, a adăugat ministerul.

Înregistrări video despre criptomonede şi imagini cu omul de afaceri Elon Musk au apărut pe canalul YouTube al armatei britanice, în timp ce contul său oficial de Twitter a reluat o serie de postări care par a fi legate de NFT, scrie CNN.

NFT (non-fungible token sau token nefungibil) este un format digital care permite asocierea la orice obiect virtual, fie că este o imagine, o fotografie, o animaţie, un videoclip sau o piesă muzicală, a unui certificat de autenticitate înregistrat într-un ,,blockchain„, tehnologia care serveşte ca bază în special pentru criptomonede ca bitcoin.

Armata britanică şi-a cerut scuze pe Twitter pentru întreruperea temporară” a conţinutului său şi a anunţat reluarea serviciului normal al contului.

Vom efectua o anchetă completă şi vom trage lecţiile din acest incident„, a adăugat armata britanică, potrivit sursei citate.