• Elon Musk a comparat cursa pentru inteligența artificială cu un joc de poker în care trebuie să cheltuiești miliarde pentru a rămâne competitiv.
  • Miliardarul a declarat pe X că Tesla va cheltui peste 500 de milioane de dolari pe cipuri Nvidia în acest an.
  • El a avertizat că pentru a rămâne competitiv este necesar să cheltuiască „câteva miliarde de dolari pe an” pe cipuri AI.

Elon Musk a comparat cursa înarmării cu inteligența artificială cu un joc de poker cu miză mare, companiile trebuind să cheltuiască miliarde de dolari pe hardware de inteligență artificială doar pentru a rămâne competitive. Miliardarul a declarat că Tesla va cheltui peste 500 de milioane de dolari numai pe cipuri de inteligență artificială Nvidia în 2024 – dar a avertizat că va avea nevoie de hardware în valoare de mai multe miliarde de dolari” doar pentru a ține pasul cu cei mai mari rivali ai săi, scrie Business Insider.

500 de milioane de dolari, deși este evident o sumă mare de bani, este echivalentă doar cu un sistem H100 de 10k de la Nvidia”, a spus Musk într-o postare pe X. „Tesla va cheltui mai mult decât atât pe hardware Nvidia în acest an. Miza mesei pentru a fi competitiv în domeniul inteligenței artificiale este de cel puțin câteva miliarde de dolari pe an în acest moment”, a adăugat el.

Cele mai mari companii de tehnologie din lume se străduiesc cu toții să pună mâna pe cât mai multe GPU Nvidia H100 în acest moment. Microcipurile, care se estimează că vor costa între 25.000 și 30.000 de dolari bucata – sau 40.000 de dolari pe eBay – sunt vitale pentru construirea și antrenarea modelelor lingvistice mari care alimentează chatbots precum ChatGPT.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

La începutul acestei luni, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a declarat pentru The Verge că Meta construiește un stoc uriaș de GPU-uri, compania urmărind să acumuleze un total de 600.000 de cipuri până la sfârșitul anului.

Musk urmărește să își construiască propriul stoc, afirmând într-o postare pe X că Tesla va cumpăra anul acesta cipuri atât de la Nvidia, cât și de la rivalul său AMD.

Miliardarul a declarat anterior pe X că Tesla este o companie de inteligență artificială și robotică, mai degrabă decât un producător de automobile. La începutul acestui an, el a spus că gigantul vehiculelor electrice plănuiește să cheltuiască peste 1 miliard de dolari pentru a construi un supercomputer gigant Dojo”.

Citește și