• Acţionarii Tesla au aprobat un acord salarial pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum extrem de contestat privind conducerea sa.
  • Planul avea o valoare estimată de 56 de miliarde de dolari atunci când a fost întocmit în 2018.
  • Rezultatul este o victorie pentru Musk şi consiliul Tesla.

Musk a obţinut atfel cel mai mare pachet salarial al unui director executiv de la o firmă listată la bursă în SUA.

Acţionarii Tesla au aprobat un acord salarial pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum extrem de contestat privind conducerea sa. Planul avea o valoare estimată de 56 de miliarde de dolari atunci când a fost întocmit în 2018.

Anunţul a fost făcut de Brandon Ehrhart, secretarul general al Tesla, în faţa câtorva sute de acţionari prezenţi la o adunare generală la Austin (Texas), care au salutat decizia cu urale şi aplauze.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Vreau doar să încep prin a spune, la naiba, vă iubesc, băieţi!”, a declarat Elan Musk bucuros, cu zâmbet larg, urcând pe scenă după vot.

Votul a avut loc după ce, în ianuarie, un judecător din Delaware a anulat plata lui Musk – care valora atunci aproximativ 56 de miliarde de dolari – pe motiv că boardul Tesla nu poate fi considerat independent de influenţa lui Musk şi a ajuns la această sumă printr-un proces ilegal.

Rezultatul este o victorie pentru Musk şi consiliul Tesla, după ce aceştia au făcut o campanie intensă pentru ca acţionarii să aprobe tranzacţia. Consiliul de administraţie al Tesla a avertizat că Musk ar putea să se îndepărteze de companie dacă pachetul nu este aprobat, în timp ce Musk a susţinut miercuri seară că are un sprijin larg din partea investitorilor.

Citește și