• Elon Musk spune că este deschis la ideea ca Twitter să cumpere Silicon Valley Bank, care a intrat în colaps săptămâna trecută.
  • „Twitter ar trebui să cumpere SVB și să devină o bancă digitală” , a spus Min-Liang Tan, CEO al Razer, o ompanie de computere.
  • Consecințele închiderii Silicon Valley Bank – a doua cea mai mare prăbușire bancară din istoria Statelor Unite – au continuat luni, antrenând în jos acțiunile bancare internaționale.


Directorul general al Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă că este deschis la ideea de a cumpăra Silicon Valley Bank (SVB), aflată în colaps, și de a o transforma într-o bancă digitală. Musk urmărește cu interes Silicon Valley Bank, în timp ce lucrează pentru a permite efectuarea de plăți pe Twitter.

Miliardarul a răspuns vineri seară la o sugestie potrivit căreia „Twitter ar trebui să cumpere SVB și să devină o bancă digitală” , din partea lui Min-Liang Tan, CEO al Razer, care vinde computere pentru jocuri.

La aceasta sugestie, Musk a răspuns: „Sunt deschis la această idee” .

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Și alte persoane și-au exprimat sprijinul. „Cred că Twitter ar avea nevoie de un ajutor financiar” , a scris vineri pe Twitter Mikael Pawlo, șeful de branding al firmei suedeze de fintech Bokio. „Ar fi total logic ca întregul ecosistem Musk să cumpere ruinele SVB și ar putea, de asemenea, să creeze un model de afaceri viabil în viitor pentru Twitter.”  Însă nu toată lumea este încântată de ideea ca Musk să aibă o altă companie. Investitorii în Tesla, în special, au fost frustrați de intențiile lui Musk exprimate pe Twitter.

Între timp, în timp ce Musk se gândește să devină bancher, acesta ar putea deveni și proprietar. Potrivit Wall Street Journal, Musk plănuiește să își construiască propriul oraș de-a lungul râului Colorado, în afara orașului Austin, Texas. Se pare că lucrătorii de la Tesla, SpaceX și The Boring Company ar putea locui acolo în case noi, la prețuri sub nivelul pieței.

Consecințele închiderii Silicon Valley Bank – a doua cea mai mare prăbușire bancară din istoria Statelor Unite – au continuat luni, trăgând în jos acțiunile bancare internaționale.