• Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume.
  • Luna mai este una dintre cele mai profitabile din istorie pentru Musk.
  • Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de acţiunile Tesla. 

Elon Musk și-a recâștigat poziția de cea mai bogată persoană din lume. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de Bloomberg Billionaires, care a estimat că valoarea netă a directorului general al Tesla este acum de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH, Bernard Arnault, care este de 187 de miliarde de dolari, scrie CNN.

Cei doi centimiliardari, un termen folosit pentru a se referi la persoanele cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, au fost luni la egalitate pentru primul loc. În această săptămână, averea lui Arnault a scăzut după o scădere a acțiunilor LVMH miercuri, potrivit calculelor Bloomberg.

Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie deoarece averea sa a crescut datorită unui boom al vânzărilor de produse de lux care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor LVMH. LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior și Celine.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Între timp, Musk s-a bucurat de o ascensiune pe listele bogaților lumii în ultimii ani, întrucât averea sa este direct legată de cea a producătorului de automobile electrice Tesla. Cea mai mare avere a sa este reprezentată de acțiunile companiei, din care deține aproximativ 13%, potrivit Bloomberg.

În afară de Tesla, Musk este și CEO al SpaceX, firma de explorare spațială, și proprietarul rețelei de socializare Twitter. Acțiunile LVMH au crescut cu 19,7% în acest an, în timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6% până în prezent.

Citește și