• Această decizie pune capăt unor luni de neînțelegeri între cele două părți în ceea ce privește preluarea.
  • Elon Musk se plânge conturile false de pe platformă și de afirmațiile unui denunțător potrivit cărora Twitter a indus în eroare autoritățile de reglementare cu privire la riscurile de securitate.
  • Musk le-a spus angajaților în timpul vizitei sale că nu este adevărat că plănuia să taie până la 75% din personalul Twitter după ce va achiziționa compania.

Elon Musk a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, după luni de discuții pe marginea tranzacției.

Prima sa mișcare a fost să concedieze conducerea companiei de socializare, pe care a acuzat-o că l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi spam de pe platformă. Musk i-a demis pe directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal și pe șeful departamentului de afaceri juridice și politici Vijaya Gadde, potrivit unor rapoarte.

De asemenea, s-a afirmat că Agrawal și Segal se aflau în sediul central al Twitter din San Francisco în momentul încheierii tranzacției și au fost escortați afară din clădire. Ulterior, Musk a postat pe Twitter „pasărea a fost eliberată”, în semn că afacerea a fost încheiată.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Fondatorul Tesla și SpaceX a primit un termen limită de 28 octombrie pentru a încheia afacerea pentru a evita un proces, după ce compania de socializare l-a dat în judecată pentru că a încercat să rupă oferta inițială făcută în aprilie.

Musk și Twitter trebuiau să se prezinte în instanță pe 17 octombrie, dar acest termen a fost amânat după ce cel mai bogat om din lume a declarat că va finaliza totuși achiziția.

La începutul acestei săptămâni, Musk a postat o înregistrare video bizară în care apare intrând în sediul Twitter din San Francisco cu o chiuvetă, alături de un mesaj: „Intrăm în sediul Twitter – lăsați asta să se scufunde”.

Musk, care și-a actualizat biografia de pe Twitter în „Chief Twit”, a declarat joi că nu a cumpărat platforma de socializare pentru a face mai mulți bani, ci „pentru a încerca să ajute umanitatea, pe care o iubesc”.

El spune că vrea să „învingă” roboții de spam de pe Twitter, să facă public algoritmii care determină modul în care conținutul este prezentat utilizatorilor săi și să împiedice ca platforma să devină o cameră de ecou pentru ură și dezbinare, chiar dacă limitează cenzura.

El nu a oferit detalii despre modul în care va realiza aceste dorințe și cine va conduce compania – și până acum a fost vag în legătură cu planurile sale.

Potrivit rapoartelor, Musk le-a spus angajaților în timpul vizitei sale că nu este adevărat că plănuia să taie până la 75% din personalul Twitter după ce va achiziționa compania.

Anterior, s-a raportat că Musk le-a spus investitorilor că spera să reducă aproximativ trei sferturi din cei 7.500 de angajați ai firmei.