• Elon Musk vede cea mai dură concurență pentru Tesla în China.
  • Musk a declarat că respectă companiile auto din China, numind-o cea mai competitivă piață din lume.
  • China este a doua cea mai mare piață a Tesla Inc. – a reprezentat aproximativ două treimi din vânzările de vehicule electrice la nivel global în 2022 – și este locul unde se află cea mai mare fabrică a Tesla.

Cel mai mare competitor al Tesla va fi probabil o companie chineză, a declarat directorul general al producătorului de vehicule electrice, Elon Musk, după publicarea rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg.

Întrebat de companiile auto din China, Musk a răspuns: Ei lucrează cel mai mult şi în cel mai inteligent mod” , fiind cei mai competitivi din lume. „Dacă ar fi să ghicesc, cel mai probabil o firmă din China va fi a doua după Tesla” , a previzionat Musk.

Tesla a redus în 6 ianuarie preţurile modelelor sale din China, unde are o fabrică în Shanghai, după ce în octombrie a scăzut preţurile pentru SUV-urile Model Y şi Model 3 fabricate în statul asiatic. Şi alţi producători auto au făcut reduceri în China, cea mai mare mare piaţă de vehicule electrice din lume.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China este BYD Co, care a vândut mai multe modele decât Tesla în 2022, dacă sunt incluse atât vehiculele exclusiv electrice cât şi cele hibride plug-in ale BYD.

Musk a reafirmat că cea mai competitivă piaţă este China.

În 2022, Tesla a produs peste 710.000 vehicule electrice în China, aproximativ 52% din producţia sa globală, chiar dacă au fost perturbări din cauza restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing.

Musk a explicat că 2022 a fost un an dificil din cauza întreruperilor de producţie de la fabrica Tesla din China, a costurilor de împrumut mai ridicate şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Fără perturbări neaşteptate, producţia Tesla pe plan global ar putea ajunge anual acesta la două milioane de vehicule, a declarat Musk.

Bloomberg se aşteaptă ca vânzările Tesla să crească cu până la 40% în 2023 şi Model Y să fie cel mai bine vândut vehicul electric pe plan mondial.