• Șeful Twitter a declarat că va conduce doar echipele de software și servere”, răspunzând la un sondaj în care a cerut utilizatorilor să se pronunțe asupra mandatului său.
  • Musk a promis să îmbunătățească Twitter atunci când a preluat conducerea, eliminând conturile false și îmbunătățind libertatea de exprimare.
  • El a adăugat: Nimeni nu vrea postul care să poată ține Twitter în viață. Nu există niciun succesor”.

Elon Musk a declarat că va demisiona din funcția de CEO al Twitter imediat ce voi găsi pe cineva suficient de nebun să accepte postul”.

Șeful Twitter a declarat în continuare că va conduce doar echipele de software și servere”. Decizia vine după ce Musk a lansat un sondaj în care le cerea utilizatorilor să se pronunțe asupra mandatului său, spunând că va respecta rezultatele”.

La expirarea termenului limită, duminică, 57,5% votaseră pentru ca el să plece. Sondajul a fost o încercare aparentă de a trage o linie sub domnia sa controversată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

La aproximativ 20 de minute după ce a pus întrebarea, în timp ce votul da” era în creștere, el a adăugat: După cum spune proverbul, ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească”.

Răspunzând la un comentariu, el a spus: Întrebarea nu este de a găsi un CEO, întrebarea este de a găsi un CEO care să țină Twitter în viață.” El a adăugat: Nimeni nu vrea postul care să poată ține Twitter în viață. Nu există niciun succesor”.

La sfârșitul săptămânii, Musk s-a îndreptat împotriva rivalilor platformei de socializare, interzicând promovarea conturilor lor pe Twitter. Aceasta însemna că utilizatorii ar putea avea conturile suspendate, blocate sau șterse dacă postează linkuri către profilurile lor pe alte site-uri de socializare, inclusiv Facebook și Instagram, deținute de Meta, precum și Mastodon sau Truth Social, al lui Donald Trump.

Însă, compania a revenit ulterior asupra politicii sale, tweeturile care anunțau această mișcare și pagina de asistență care prezenta regula fiind șterse.

Twitter a publicat un sondaj de opinie în care se cerea: Ar trebui să avem o politică care să împiedice crearea sau utilizarea conturilor existente cu scopul principal de a face publicitate pe alte platforme de socializare?”

Nu” a primit 87% din voturi. Musk a promis să îmbunătățească Twitter atunci când a preluat conducerea, eliminând conturile false și îmbunătățind libertatea de exprimare.

Dar acțiunile sale au pierdut mulți advertiseri importanți, pe fondul îngrijorării cu privire la direcția sa și la capacitatea sa de a plăti dobânzile la datoria de 13 miliarde de dolari (11 miliarde de lire sterline) pe care Musk și-a asumat-o pentru a o cumpăra.