• „Tweeturile vor arăta numărul de vizualizări în câteva săptămâni, la fel ca videoclipurile. Twitter este mult mai viu decât cred oamenii”, a declarat Musk.
  • Musk a spus că va adăuga o funcție care va permite utilizatorilor Twitter să vadă numărul de persoane care citesc sau interacționează cu tweet-urile lor.
  • Musk îndepărtează compania de la un instrument care reglementează discursul utilizatorilor săi.

Elon Musk va elimina 1,5 miliarde de utilizatori de pe Twitter în următoarele săptămâni, precum și va adăuga o nouă funcție, a declarat acesta într-o serie de tweet-uri publicate peste noapte.

Vineri dimineața devreme, Musk a scris pe Twitter că va șterge 1,5 miliarde de conturi pentru a elibera nume de utilizator pentru utilizatorii actuali. De asemenea, el a spus că va adăuga o funcție care va permite utilizatorilor Twitter să vadă numărul de persoane care citesc sau interacționează cu tweet-urile lor.

„Tweeturile vor arăta numărul de vizualizări în câteva săptămâni, la fel ca videoclipurile. Twitter este mult mai viu decât cred oamenii”, a declarat Musk. În alte tweet-uri, Musk a spus că va șterge conturile care nu s-au conectat „de ani de zile” pentru a elibera nume de utilizator pentru utilizatorii actuali. „Twitter va începe în curând să elibereze spațiul de nume a 1,5 miliarde de conturi”, a scris CEO-ul Twitter.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

El a adăugat: „Acestea sunt ștergeri evidente de conturi fără tweet-uri & fără logare de ani de zile”. Schimbările vin în contextul în care Musk îndepărtează compania de la un instrument care reglementează discursul utilizatorilor săi – pentru conveniențe politice sau de altă natură – și se îndreaptă spre un schimb liber de idei.

De asemenea, acestea vin în contextul în care Musk a dezvăluit o sumedenie de documente interne care arată cum directorii Twitter au influențat platforma, au suspendat utilizatori și au redus raza de acțiune a unui cont sau a unei postări pentru alți utilizatori.

Musk a numit aceste documente „Dosarele Twitter”, pe care le-a împărtășit cu jurnalistul Matt Taibbi de la Substack și cu jurnalistul Bari Weiss.

Dosarele ar arăta că moderarea mereu persistentă a conținutului Twitter a fost decisă „la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea directorului general Jack Dorsey, fostul șef al departamentului juridic, politici și încredere Vijaya Gadde jucând un rol cheie”.