Elon Musk va elimina 1,5 miliarde de conturi Twitter și anunță o nouă funcție pentru tweet-urile utilizatorilor

FILED - 26 April 2022, Bavaria, Kempten: A picture shows Elon Musk Twitter's acount. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Elon Musk va elimina 1,5 miliarde de utilizatori de pe Twitter în următoarele săptămâni, precum și va adăuga o nouă funcție, a declarat acesta într-o serie de tweet-uri publicate peste noapte.

Vineri dimineața devreme, Musk a scris pe Twitter că va șterge 1,5 miliarde de conturi pentru a elibera nume de utilizator pentru utilizatorii actuali. De asemenea, el a spus că va adăuga o funcție care va permite utilizatorilor Twitter să vadă numărul de persoane care citesc sau interacționează cu tweet-urile lor.

„Tweeturile vor arăta numărul de vizualizări în câteva săptămâni, la fel ca videoclipurile. Twitter este mult mai viu decât cred oamenii”, a declarat Musk. În alte tweet-uri, Musk a spus că va șterge conturile care nu s-au conectat „de ani de zile” pentru a elibera nume de utilizator pentru utilizatorii actuali. „Twitter va începe în curând să elibereze spațiul de nume a 1,5 miliarde de conturi”, a scris CEO-ul Twitter.

El a adăugat: „Acestea sunt ștergeri evidente de conturi fără tweet-uri & fără logare de ani de zile”. Schimbările vin în contextul în care Musk îndepărtează compania de la un instrument care reglementează discursul utilizatorilor săi – pentru conveniențe politice sau de altă natură – și se îndreaptă spre un schimb liber de idei.

De asemenea, acestea vin în contextul în care Musk a dezvăluit o sumedenie de documente interne care arată cum directorii Twitter au influențat platforma, au suspendat utilizatori și au redus raza de acțiune a unui cont sau a unei postări pentru alți utilizatori.

Musk a numit aceste documente „Dosarele Twitter”, pe care le-a împărtășit cu jurnalistul Matt Taibbi de la Substack și cu jurnalistul Bari Weiss.

Dosarele ar arăta că moderarea mereu persistentă a conținutului Twitter a fost decisă „la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea directorului general Jack Dorsey, fostul șef al departamentului juridic, politici și încredere Vijaya Gadde jucând un rol cheie”.

Exit mobile version