Moneda digitală EGLD, lansată de sibienii de la compania Elrond Network, a atins astăzi o capitalizare de 1 miliard de dolari, potrivit datelor din piaţă citate de Ziarul Financiar.

Astfel, joi la ora 12.10 (ora României), EGLD se tranzacţiona la o valoare de piaţă de 59 de dolari, în creştere cu 50%, ceea ce îi lasă o capitalizare totală de puţin sub 990 milioane dolari, conform platformei CoinMarketCap, care urmăreşte o medie a preţurilor de pe mai multe exchange-uri.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

A fost un drum nebun. Pentru echipă, pentru comunitate și pentru parteneri. Felicitări pentru efort”, a scris fondatorul companiei pe Twitter.

Scopul monedei EGLD este de a revoluţiona tehnologia blockchain şi oferirea unor peformanţe de 1.000 de ori mai bune decât bitcoin sau ethereum în ceea ce priveşte viteza şi costurile de transfer.

În urmă cu doar 10 zile, compania Elrond, o platformă blockchain dezvoltată de un startup sibian, a depăşit recent valoarea de 600 de milioane de dolari.

Beniamin Mincu, unul dintre fondatorii companiei, a vizitat recent Florida pentru a discuta cu Francis Suarez, primarul oraşului Miami, despre transformarea economiei globale şi migrarea masivă către tehnologia blockchain proiectată pentru următorii 3-5 ani.