FBI a creat o criptomonedă, NexFundAI, ca parte a unei strategii de a prinde delincvenți pe piețele de cripto. Cum funcționează strategia

FBI-ul a dezvoltat propria criptomonedă, NexFundAI, ca parte a unei strategii de a prinde delincvenți pe piețele de cripto. Planul a funcționat perfect și a produs arestări internaționale. Operațiunea a vizat tranzacții false și manipularea pieței.

Fraudatorii foloseau tranzacții wash trade” – cumpărau și vindeau token-uri către ei înșiși pentru a crea impresia unui volum mare de tranzacții. Această tactică inducea investitorii să creadă că criptomoneda are creșteri legitime, urcând astfel prețul. Odată ce prețul urca, ei vindeau deținerile pentru profituri semnificative. FBI-ul, prin criptomoneda sa NexFundAI, a reușit să observe toate aceste mișcări și să aresteze 18 persoane.

Care sunt acuzațiile aduse împotriva celor implicați?

Departamentul de Justiție a acuzat indivizii pentru manipularea pieței de criptomonede, prin crearea de false oportunități de investiții. Compania Saitama este un exemplu, fiind acuzată că a vândut token-uri propriilor lideri, care susțineau public că nu fac acest lucru. În realitate, aceștia și-au vândut criptomonedele, obținând profituri ilegale de zeci de milioane de dolari.

Ce urmează pentru cei arestați?

Patru dintre cei acuzați și-au recunoscut deja vinovăția. FBI-ul consideră că această operațiune a dezvăluit noi metode de fraudă în lumea criptomonedelor, iar alte investigații ar putea continua. De asemenea, SEC-ul a emis acuzații împotriva altor cinci promotorii ai acestor active, arătând cum publicul este adesea victima acestor scheme frauduloase.

Exit mobile version