• Femeile câștigă în medie 6.026 lei pe lună față de bărbați – 5.084 lei.
  • În 2019, femeile câștigau, în medie, 3.648 de lei pe lună.
  • În topul Eurostat pe 2022, România se află în topul țărilor în care femeile nu sunt nedreptățite la salarii in comparatie cu bărbații.

Ce cadou frumos puteau primi femeile de 1 martie dacă nu acesta! Femeile câștigă mai mult decât bărbații. Nu este doar o dorință, sunt cifrele oficiale, anunțate de femeia care conduce Ministerul Muncii, Simona Oprescu.

Ea a anunțat azi că media salarială pentru femei a depășit-o pentru prima oară pe cea a bărbaților. Raportul pe februarie 2024: Arată că fetele câștigă în medie 6.026 lei pe lună față de 5.804 – bărbații.

Ministerele se iau la intrecere azi să le multumească pe femei.Radu Oprea de la Economie anunță că ministerul său pune la bătaie 40 de milioane de euro pentru 1.000 de femei care să intre in lumea antreprenoriatului. Astfel fiecare dintre femeile alese pot primi granturi in valoare de cel mult 40.000 de euro pentru un IMM.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Și încă o veste bună pentru România. În topul Eurostat pe 2022, suntem în topul țărilor în care femeile nu sunt nedreptățite la salarii in comparatie cu bărbații. Diferenta e 4.5%. Media UE era 12.7%.

Citește și