• Ferrari a anunțat că va accepta plata cu criptomonede în Statele Unite.
  • În viitor, opțiunea va fi disponibilă și în Europa, conform directorului de marketing.
  • Motivul: solicitările făcute de clienții bogați ai Ferrari.

Ferrari face o mișcare îndrăzneață: a anunțat că va accepta de acum plata în criptomonede. Momentan, doar în Statele Unite, însă opțiunea va fi disponibilă și în Europa în curând. Motivul? Anunțul Ferrari vine într-un moment ciudat, companiile ferindu-se mai degrabă de criptomonede din cauza volatilității bitcoin. De ce face totuși Ferrari acest pas?

Sunt destule motive pentru care majoritatea companiilor până acum nu au îmbrățișat plata cu criptomonede. Volatilitatea bitcoin este unul dintre motive. Apoi, reglementările criptomonedelor și consumul ridicat de energie. Tesla a fost primul producător auto care a anunțat că acceptă plata cu criptomonede, pentru ca apoi Musk să se răzgândească, din cauza preocupărilor legate de mediu. Și totuși, iată că Ferrari face acest pas.

Directorul de marketing și comerț de la Ferrari, Enrico Galliera, a explicat într-un interviu că această mutare are loc după ce minerii de criptomonede au făcut eforturi pentru a-și reduce amprenta. El spune că decizia a venit ca răspuns la solicitările pieței și a dealerilor deoarece mulți dintre clienții Ferrari au investit în crypto. Galliera a mai menționat că prețurile nu se vor schimba pentru cei care vor plăti în crypto.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Citește și