• Blinken spune că Israelul trebuie să acționeze în conformitate cu valorile comune legate de viață și demnitate umană.
  • El-Sisi a declarat că operațiunea israeliană din Gaza a depășit „dreptul la autoapărare”.
  • Blinken se va întoarce în Israel săptămâna aceasta, după ce va încheia o cursă în șase țări arabe.

Secretarul de stat american Antony Blinken a reafirmat duminică sprijinul țării sale pentru Israel. În timpul vizitei sale la Cairo, Blinken a avertizat însă că Israelul trebuie să acționeze în conformitate cu valorile comune legate de viață și demnitate umană, luând toate precauțiile posibile pentru a preveni vătămarea civililor.

„Israelul are dreptul, ba chiar are obligația de a se apăra împotriva acestor atacuri din partea Hamas și de a încerca să facă tot ce poate pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Așa cum am spus la Tel Aviv, așa cum a spus și președintele Biden, modul în care Israelul face acest lucru contează. Trebuie să o facă într-un mod care să afirme valorile comune pe care le avem pentru viața și demnitatea umană, luând toate măsurile de precauție posibile pentru a evita rănirea civililor”, a explicat Antony Blinken.

În timpul întâlnirii cu Blinken, El-Sisi a declarat că operațiunea israeliană din Gaza a depășit „dreptul la autoapărare” și s-a transformat într-o „pedeapsă colectivă”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

„Am avut conversații foarte bune, atât cu prințul moștenitor din Arabia Saudită, cât și aici, în Egipt, cu președintele (Abdel Fattah) El-Sisi, și am auzit, de asemenea, cred, o mulțime de idei bune despre unele dintre lucrurile pe care trebuie să le facem în continuare, inclusiv idei practice privind acordarea de asistență palestinienilor din Gaza care au nevoie, dar și conversații importante despre viitor și despre cum sperăm că, în cele din urmă, împreună, putem aduce acest lucru într-un mod mult mai pozitiv”, a declarat Blinken.

Blinken se va întoarce în Israel săptămâna aceasta, după ce va încheia o cursă în șase țări arabe. Asta, cu scopul de a preveni extinderea conflictului dintre Israel și Hamas.

„În ceea ce privește conferința pe care Egiptul o propune, noi credem că acest tip de inițiative sunt bune sau idei bune, orice lucru care poate examina în mod practic modul în care putem ajuta la acordarea de asistență palestinienilor care au nevoie de ea, care poate examina modalități de a ne asigura că acest conflict nu se extinde, care poate privi și spre viitor, cred că este un lucru pozitiv”, a spus secretarul de stat american.

Citește și