• Fondurile europene susțin creșterea economică din România. Este una dintre principalele concluzii ale celui mai recent raport publicat de agenția de rating Fitch.
  • Economia va crește cu 3% în 2024, însă tot trei procente din PIB se vor adăuga și la datoria publică a țării, care va ajunge la peste 53%.
  • Răzvan Botea: Suntem asistați social ai Uniunii Europene.

Fondurile europene susțin creșterea economică din România. Este una dintre principalele concluzii ale celui mai recent raport publicat de agenția de rating Fitch. Economia va crește cu 3% în 2024, însă tot trei procente din PIB se vor adăuga și la datoria publică a țării, care va ajunge la peste 53%. Totuși, Fitch păstrează ratingul de țară al României la perspectivă stabilă.

Răzvan Botea: Suntem asistați social ai Uniunii Europene

„Noi suntem beneficiari ai asistenței sociale din partea Uniunii Europene. Fitch, cea mai importantă agenție de rating din lume, spune foarte clar că fondurile europene sunt cele care susțin economia României. Cu alte cuvinte, fără aceste fonduri europene, nu am fi avut nicio creștere economică”, spune Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar.

Răzvan Botea: „Investitorii iau în considerare acest rating de țară în primul rând atunci când decid să investească sau când fac analize pentru a investi într-o țară. Ei se uită la ratingul suveran furnizat de obicei de agențiile de rating. Așadar, acesta este motivul principal pentru care este important să avem un rating al investițiilor pentru România. În acest moment rating-ul se află în prezent la ultima treaptă.”

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
LA UN SWIPE DISTANȚĂ

Citește și