• PSD a distrus economia ţării în trei ani de zile, a declarat ministrul Finanţelor Florin Cîţu
  • Ministrul promite disciplină fiscală
  • Codul Fiscal este în prezent evaluat

Raportul Comisiei Europene emis vineri pentru Româna arată clar cum a distrus PSD economia ţării noastre în trei ani de zile, a declarat Florin Cîţu, ministrul demis al Finanţelor.

“Aceste informaţii erau deja ştiute şi nu s-a făcut nimic. E bine că a apărut acest raport astăzi. Avertismentele date timp de trei ani de zile au fost ignorate de Guvernul PSD (…) Raportul de astăzi arată clar cum a distrus PSD economia României în trei ani de zile. Dacă Guvernul PSD ar fi luat măsuri din 2017, nu am fi fost în această situaţie”, a afirmat ministrul.

Cîţu a precizat dezechilibrele macroeconimice erau cunoscute de anul trecut.

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
MICROSOFT INVESTEȘTE ÎN MISTRAL AI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN

“Raportul arată clar că intrăm pe o traiectorie de disciplină fiscală. Noi ne ţinem de această traiectorie”, a precizat ministrul demis.

Florin Cîţu a explicat că măsurile luate în vederea scăderii deficitului sunt atât pe partea de venituri, cât şi pe partea de cheltuieli. “Să vedem dacă şi pe simplificarea Codului Fiscal. Facem o evaluare a Codului Fiscal în acest moment”, a anunţat ministrul demis al Finanţelor.

Cîţu a mai anunţat că o decizie a Comisiei Europene va fi luată cel mai devreme în martie, iar până atunci Ministerul de Finanţe va trimite observaţiile sale Comisiei.

“Comisia şi-ar fi dorit să revenim sub 3% în 2022. O ajustare mai devreme ar însemna un şoc negativ”, a mai precizat Cîţu.

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României. Executivul European a adoptat un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport. “Raportul urmăreşte adoptarea de către România a unei strategii bugetare pentru perioada 2020-2022, care se estimează că va duce la un deficit public ce depăşeşte valoarea de referinţă de 3 % prevăzută de tratat pentru anii 2019, 2020 şi 2021”, a anunţat Comisia.

Florin Cîţu: Au început controalele la Primăria Capitalei

Florin Cîţu, ministrul demis al Finanţelor, a precizat în cadrul unei întâlniri cu presa, că au început controalele inspeciţiei economico-financiară la Primăria Capitalei.

Acesta a anunţat, în 27 ianuarie, că va trimite o inspecţie economico-financiară la PMB, condusă de Gabriela Firea. „În ultimii zece ani, nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor”, a declarat Cîţu atunci.

Bugetul Capitalei pentru 2020 a fost aprobat. 10 miliarde de lei se duc către bucureşteni

Primăria Capitalei a aprobat azi bugetul pentru 2020 Bugetul alocat este de 10 miliarde de lei PNL şi USR au votat împotriva proiectului de buget al Capitalei Primăria Capitalei a aprobat bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. PNL şi USR nu au votat proiectul. Au […]

Read more