• FMI spune că România a trecut relativ bine peste șocurile economice recente.
  • Cea mai importantă întrebare a fost dacă s-a discutat sau cât de aproape suntem de un nou acord cu FMI.
  • Provocarea majoră rămâne plasarea finanțelor publice pe o bază sustenabilă.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Guvern cu experții FMI, care i-au prezentat premierului câteva modificări și măsuri pe care ei le-ar vedea în România. FMI avertizează că măsurile fiscale adoptate de Guvern nu vor aduce suficienți bani la buget.

FMI spune că România a trecut relativ bine peste șocurile economice recente, dar provocarea majoră rămâne plasarea finanțelor publice pe o bază sustenabilă. Pachetul fiscal adoptat recent este un prim pas important pentru reducerea deficitului, dar sunt necesare reforme fiscale ambițioase, spune FMI.

Documentul ar fi unul simbolic, din ceea ce au declarat până în acest moment. Cea mai importantă întrebare a fost dacă s-a discutat sau cât de aproape suntem de un nou acord cu FMI.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Se pare că nu s-a pus problema unui nou acord în acest moment, nu este în discuții așa ceva, însă șeful misiunii a spus că este dreptul României și dacă dorește, îl poate accesa oricând. Prin remarcile sale, interesantă mi s-a părut problema deficitului bugetar. Estimarea FMI este că vom ajunge la un deficit bugetar de 6% din PIB anul acesta, față de guvern, care spune că va fi un 5-5,5%”, a explicat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, la Aleph News.

Citește și