• Musk are o valoare mai mare cu 28 de miliarde față de luna noiembrie.
  • Pe locul 2 se află Bernard Arnault care a câștigat 13 miliarde de dolari în plus.
  • Forbes urmărește averea miliardarilor lumii din 1987.

Cei mai bogați 10 oameni din lume au avut o lună noiembrie excelentă. Revista Forbes a publicat lista pe luna decembrie iar averea lor a mai crescut cu niște miliarde de dolari.

La 1 decembrie, primii zece cei mai bogați din lume valorează împreună aproape 115 miliarde de dolari mai mult decât acum o lună. Un sfert din acest câștig se datorează creșterii averii lui Elon Musk în luna noiembrie.

Împreună, cei mai bogați 10 oameni din lume, conform Forbes, valorează 1,44 trilioane de dolari. Cel mai mare câștigător în ultima lună (în dolari) a fost Elon Musk cu o creștere de aproape 17% a prețului acțiunilor Tesla în luna noiembrie, ceea ce a împins averea lui Musk cu 28 de miliarde de dolari, până la 245 de miliarde de dolari. CEO-ul producătorului de mașini electrice Tesla, Musk deține, de asemenea, participații la firma privată de rachete SpaceX și la compania de social media X, cunoscută anterior ca Twitter.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În cea mai mare parte a primei jumătăți a anului 2023, magnatul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault a fost cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes, dar asta s-a schimbat pe 8 iunie 2023, când Musk l-a depășit pe Arnault pentru a deveni din nou numărul 1 în lume.


Începând cu 1 decembrie 2023, Arnault se află încă pe locul 2 , cu o valoare estimată la 191 de miliarde de dolari. Președintele LVMH a pus deoparte 13 miliarde în luna noiembrie. Averile primilor 10 bogați au crescut cu 9%, datorită creșterii valorii acțiunilor, de la Tesla la Alphabet. Magnatul de software Larry Ellison de la Oracle a fost al doilea cel mai mare câștigător din primii zece, cu 15,6 miliarde de dolari în luna noiembrie, ca urmare a unei creșteri de aproape 10% a acțiunilor Oracle. El este pe locul 4, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

O creștere de aproape 10% a acțiunilor Microsoft a contribuit la mărirea averilor atât ale cofondatorului Microsoft Bill Gates (pe locul 6), cât și ale fostului CEO Steve Ballmer (nr. 8), cu 7,3 miliarde de dolari și 10,4 miliarde de dolari. Iar Gautam Adani din India este acum pe locul 23 în lume.

Citește și