• O prințesă care a ieșit victorioasă în cea mai mare bătălie de divorț din Marea Britanie a găsit o modalitate unică de a cheltui o parte din suma de 554 de milioane de lire sterline.
  • Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a fost obligat să plătească o sumă de 1,4 miliarde de lire sterline fostei soții, prințesa Haya bint al-Hussein.
  • Prințesa Haya, în vârstă de 47 de ani, a fugit din Emiratele Arabe Unite în Anglia în aprilie 2019, alături de cei doi copii ai săi.

O prințesă care a ieșit victorioasă în cea mai mare bătălie de divorț din Marea Britanie a găsit o modalitate unică de a cheltui o parte din banii obținuți. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a fost obligat să plătească o sumă inițială de aproximativ 550 de milioane de lire sterline fostei soții, prințesa Haya bint al-Hussein, și celor doi copii ai lor, suma totală ajungând în cele din urmă la suma impresionantă de 1,4 miliarde de lire sterline.

La momentul respectiv, judecătorul Philip Moor a precizat că nu este vorba doar de o plată standard de divorț, ci de o formă de protecție pentru cei trei copii împotriva riscului grav” pe care șeicul Mohammed îl reprezintă pentru ei. Prințesa Haya, în vârstă de 47 de ani, a fugit din Emiratele Arabe Unite în Anglia în aprilie 2019, alături de cei doi copii ai săi.

La momentul respectiv, ea a susținut că era „îngrozită” de soțul ei, care ulterior a dus o acțiune de „amenințări și intimidare” care a făcut-o să se simtă „nesigură”, a afirmat ea. Judecătorul a remarcat că șeicul a mai „răpit și maltratat” anterior și două dintre fiicele sale dintr-o căsătorie anterioară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Iar prințesa Haya se bucură cu siguranță de noua ei libertate dobândită în urma bogăției, după ce a cumpărat un hotel în zona rurală din Țara Galilor. Locația exactă nu a fost încă dezvăluită, dar, potrivit lui Richard Eden de la Daily Mail: Ea a cumpărat un hotel rural izolat în Țara Galilor pe care intenționează să-l transforme în casă. Fosta soție a conducătorului din Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, s-ar fi îndrăgostit de hotelul administrat de familie, ascuns pe o proprietate substanțială. Nu îi dau numele pentru a-i proteja securitatea”.

Prințesa Haya a primit o plată unică de 251,5 milioane de lire sterline în primele trei luni de la încheierea bătăliei judiciare, pentru a o ajuta la întreținerea conacelor sale din Marea Britanie. De asemenea, a acoperit costurile bijuteriilor sale, ale cailor de curse și ale securității viitoare.

De asemenea, fostul ei soț a fost obligat să plătească încă 3 milioane de lire sterline pentru educația lui Jalila, 14 ani, și Zayed, 9 ani – cei doi copii ai cuplului – precum și 9,6 milioane de lire sterline pentru plata unor restanțe. A fost stabilită o plată de 11,2 milioane de lire sterline pe an pentru întreținerea copiilor, garantată printr-o obligație de securitate de 290 de milioane de lire sterline deținută de banca HSBC. Suma totală a acordului este de 1,4 miliarde de lire sterline.