• Averea lui Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates, este estimată la 115 miliarde de dolari.
  • Steve Ballmer a devenit CEO la Microsoft în 2000.
  • Steve Ballmer a obținut averea uriașă în urma contractului pe care l-a negociat atunci când s-a alăturat echipei Microsoft în 1980.

Steve Ballmer, fostul asistent a lui Bill Gates, are o avere care ajunge la 115 miliarde dolari, în timp ce fostul lui șef are o avere care se ridică la 121 de miliarde de dolari, deci riscă să fie egalat sau chiar depășit de el, scrie Business Insider.

Steve Ballmer și-a crescut averea cu aproximativ 30 de miliarde de dolari anul acesta, ceea ce îl face al 5-lea cel mai bogat om din lume. Steve a reușit să îi întreacă deja pe Warren Buffett, Larry Page și Mark Zuckerberg.

Totul a pornit de la contractul pe care l-a negociat când s-a alăturat pentru prima dată gigantului Microsoft la începutul anilor ’80. Nu s-a lăsat până n-a obținut un salariu de începător de 50.000 de dolari, plus 10% profitul pe care-l generează. Consilierul de încredere al lui Bill Gates a devenit apoi CEO al Microsoft și s-a retras în 2014 cu o bună parte din acțiuni care valorează azi peste 100 de miliarde de dolari. De-a lungul anilor, Steve Ballmer a investit cu cap și a adunat dividente care au mai adăugat câteva miliarde la averea lui.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Dacă va reuși să îl întreacă pe Bill Gates, care a donat sume mari Fundației „Bill & Melinda Gates” și altor organizații caritabile, ar fi un caz cu adevărat rar în care un angajat ajunge mai bogat decât fondatorul companiei sale.

Citește și: