• Pablo Isla şi-a lansat propria companie de producţie audiovizuală.
  • Isla s-a retras de la conducerea grupului ce deţine brandul global de modă Zara în aprilie 2022.
  • ,,Intenționez să contribui la lumea audiovizualului și la dezvoltarea înfloritoarei industrii audiovizuale spaniole, bazându-mă pe pasiunea mea profundă pentru film” , a spus Isla.

Pablo Isla, fostul director executiv al grupului Iditex, care deţine lanţurile de magazine Zara, şi-a lansat propria companie de producţie audiovizuală şi a declarat vineri că speră să îşi folosească ,,pasiunea (sa) profundă pentru filme” şi experienţa acumulată în domeniul afacerilor pentru a contribui astfel la dezvoltarea industriei cinematografice din Spania, potrivit Reuters.

Pablo Isla s-a retras de la conducerea grupului ce deţine brandul global de modă Zara în aprilie 2022, după ce a coordonat timp de peste un deceniu expansiunea acestuia la nivel mondial, şi a predat ştafeta Martei Ortega, fiica proprietarului grupului Inditex, Amancio Ortega, care a preluat funcţia de preşedinte non-executiv al consiliului de administraţie.

,,Intenţionez să contribui cu experienţa mea în business la promovarea sectorului audiovizual şi, bazându-mă pe pasiunea mea profundă pentru filme, să ajut la dezvoltarea înfloritoarei industrii audiovizuale din Spania” , a declarat Pablo Isla.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noua companie, înfiinţată de Pablo Isla alături de o producătoare recompensată cu premiul Goya, Carla Perez de Albeniz, şi de avocata Maria Jesus Roman, doreşte ,,să dezvolte proiecte cu o calitate tehnică de top pentru un public global şi să promoveze noi formate de exprimare audiovizuală” .

În urma plecării sale din grupul Inditex în luna aprilie, Pablo Isla a rămas membru în consiliul de administraţie de la Nestlé, s-a alăturat fondului privat american de investiţii General Atlantic în calitate de consilier global senior şi a devenit preşedinte consultativ al consiliului de administraţie al Universităţii IE din Spania.