• Lucid Air este noul rival al Tesla.
  • Modelul este produs de un startup auto, cu sediul în California.
  • Modelul Grand Touring Performance costă 180.000 de dolari și are un interior contemporan, cu multă piele și mai multe ecrane.

Cursa pentru a întrece Tesla a început. Lucid Motors este unul dintre candidații de top, scrie Business Insider. Înființată în 2007, compania a început să producă modelul Air la sfârșitul anului 2021, în fabrica sa din Arizona. Au fost doar 5.900 de mașini livrate până în prezent.

Marca se bazează pe lux, performanță și tehnologie, astfel că mașinile sale nu sunt deloc ieftine. Prețurile variază de la 87.000 de dolari pentru Air Pure, modelul de bază, la 249.000 de dolari pentru Air Sapphire, o mașină în ediție limitată. Modelele mai scumpe oferă interioare mai sofisticate, performanțe mai bune, dar și o autonomie mai mare.

Un aspect impresionant și un interior luxos

Mașina este dotată cu bare de lumini subțiri, care se întind pe toată lățimea feței și spatelui mașinii. Mânerele ușilor au formă de trapez și stau la același nivel. Există și anumte prize care redirecționează aerul în jurul mașinii.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Interiorul sedanului este, de asemenea, special și diferit, însă Lucid nu a neglijat lucrurile pe care oamenii le iubesc la BMW-urile și Mercedes-Benz-urile lor. Este un amestec plăcut de modern și de „old school”. Scaunele sale actuale au material din piele. Mai multe setări diferite de masaj te țin relaxat și chiar se ocupă de fesele tale.

Materialele folosite, pielea de căprioară și lemnul, conferă habitaclului un aer rafinat. Parbrizul extins se prelungește dincolo de scaunele din față și adaugă puțin dramatism, dar și un sentiment de „deschidere” automobilului spațios.

Ecranele

Pentru că suntem în 2023, iar constructorii de automobile au renunțat la butoane, Air oferă o mulțime de ecrane.

Air este un model rapid, cu o multitudine de opțiuni. Comanda „Swift” mărește și mai mult accelerația. Prin selectarea opțiunii „Sprint”, mașina te va întreba dacă ești sigur că dorești să faci acest lucru și pornește la drum cu fiecare dintre cei 1.050 de cai putere ai săi. Apasă „Air” și vei fi aruncat direct în scaun. Lucid ajunge de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde.

Ecranele sunt elegant suspendate și orientate spre șofer. Acestea arată vitezometrul și afișajul principal de infotainment, unde poți accesa sistemul de navigație sau conecta Apple CarPlay. În colțul din stânga sunt afișate câteva butoane statice pentru funcții cheie, cum ar fi încuietorile ușilor, ștergătoarele și farurile. O tabletă așezată jos, între scaunele din față, oferă acces la majoritatea celorlalte setări, cum ar fi diferitele moduri de condus ale Air, încălzirea și ventilația scaunelor, dar și torpedoul.

Lucid Air este un produs extrem de impresionant, care oferă toată autonomia, performanța și confortul la care ai putea visa, într-un pachet incredibil de nou și deosebit.

Citește și: