• Un tribunal rus a prelungit marți arestarea reporterului Evan Gershkovich de la Wall Street Journal cu trei luni.
  • El a fost arestat în luna martie sub acuzația de spionaj în timpul unei călătorii de reportaj în Rusia.
  • Oficialilor ambasadei SUA li s-a permis să îl viziteze pe Gershkovici o singură dată în închisoare de la arestarea sa la Ekaterinburg.

Un tribunal rus a prelungit marți arestarea reporterului american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal cu trei luni, în cadrul unei audieri cu ușile închise, emblematică pentru secretul care a marcat cazul primului corespondent al Statelor Unite de după Războiul Rece care a fost reținut în Rusia sub acuzația de spionaj, scrie AP News.

Gershkovich, un cetățean american în vârstă de 31 de ani, a fost reținut până la 30 august. El a fost arestat în luna martie sub acuzația de spionaj în timpul unei călătorii pentru un reportaj în Rusia. El, angajatorul său și guvernul american au negat acuzațiile.

Audierea preliminară de marți nu a fost anunțată în prealabil, iar întregul caz a fost învăluit în secret.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Oficialilor ambasadei SUA li s-a permis să îl viziteze pe Gershkovici o singură dată în închisoare de la arestarea sa la Ekaterinburg, la 29 martie, dar autoritățile ruse au refuzat alte două cereri recente de a-l vedea.

Administrația Biden a sperat să obțină eliberarea lui Whelan în timpul negocierilor privind un schimb de prizonieri care, în cele din urmă, a eliberat-o pe vedeta americană de baschet Brittney Griner dintr-o închisoare rusă în decembrie anul trecut.

Citește și: