• Cotidianul Le Figaro face lista castelelor din jurul Parisului pe care le poți privatiza.
  • Prețurile merg de la câteva mii de euro până la peste 100.000 de euro.
  • Eva Longoria și Tony Parker s-au căsătorit la Veaux-le-Viconte, castelul lui Fouquet.

Să trăiești viața la castel în ziua nunții tale este un vis posibil. Cotidianul Le Figaro a făcut un sondaj fără precedent asupra a 22 de organizatori de nunți din regiunea pariziană și ne dezvăluie castelele în care te poți bucura de cea mai frumoasă zi din viața ta într-un cadru excepțional.

Locul de recepție este într-adevăr un element esențial pentru magia unei nunți. O multitudine de castele pot fi privatizate în jurul Parisului pentru această zi importanta din viață fiecăruia. Este un lux care are un cost. Alături de monumente deja renumite și cunoscute, din mulțime se remarcă altele, mai confidențiale și mai intime, începând de la 2.500 de euro.

Château Barthélémy, de exemplu. Atrași de grădinile englezeșți, „trei sferturi dintre miri aleg o ceremonie de logodnă în aer liber”, spune Camille de Compiègne, proprietara castelului. Decorul interior ar putea să semene cu un adevărat muzeu care acoperă trei secole de istorie, de la tablouri, fotolii, mobilier, dar și iluminat sau orologii.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Privatizarea spațiilor pentru 24 de ore se ridică la aproape 20.000 de euro în plin sezon și include 88 de paturi distribuite între zece cabane și șase apartamente situate în parc și ferma de alături. Château de Méridon este o reședință din secolul al XIII-lea și găzduiește până la 160 de oaspeți. Designul interior este inspirat din anii 1920 iar privatizarea sediului începe de la 6.900 de euro. O opțiune cu cazare (35 de persoane) poate crește prețul la 18.700 € în sezonul de vârf.

Château de Breteuil, aparținând familiei cu același nume de mai bine de patru secole, poate fi parțial privatizat la un preț cuprins între 3.700 € și 7.500 €, în funcție de sezon și zi. Saloanele castelului, decorate cu picturi și lucrări de lemn din secolul al XVIII-lea și grădinile franceze sunt „grădini remarcabile”.

Farcheville și Villiers sunt două castele, care datează din Evul Mediu, au șanțurilor de apărare și pot găzdui până la 400 de oaspeți. Prețul de închiriere merge de la cel puțin 25.500 € pentru castelul Farcheville și 5.500 € pentru Villiers.

Dar probabil cel mai spectaculos este Castelul Vaux-le-Vicomte care datează din tinerețea lui Ludovic al XIV lea. A fost proiectat de tripleta care a construit, ulterior, Versailles: arhitectul Louis Le Vau decoratorul de Charles Le Brun, și peisagistul André Le Nôtre.

Castelul, „inseparabil de grădină”, prezintă o estetică „ extraordinară. Aici s-au căsătorit, de exemplu, Eva Longoria și Tony Parker. Unul dintre cele mai faimoase castele din lume, Veaux le Viconte nu este la îndemâna oricui. Biletul de intrare începe de la 100.000 de euro pentru seara care trebuie să se încheie la ora unu, sau chiar „în mod excepțional”, la trei dimineața. Nu există cazare disponibilă pe site.

Citește și