• Countach LP5000 are aproximativ 17.000 kilometri parcurși.
  • Modelul este unul dintre cele nouă exemplare din fabrică, în această culoare.
  • Mașina a fost produsă în anul 1988.

Orice iubitor de mașini reacționează la vederea unui Lamborghini Countach, scrie Robb Reports. Doug DeMuro, fondator al Cars & Bids și bine cunoscut pentru recenziile sale online, spune despre Countach de la Lamborghini: „Este probabil cea mai tare mașină sport din toate timpurile. Aceasta este o mașină de ultimă producție. Deși nu este controversatul model aniversar, o parte din mine o vrea pentru mine” .

Lamborghini Countach a avut un parcurs lung, fiind construit din 1974 și până în 1990, cu 1.983 de exemplare care au reprezentat cei șaisprezece ani de producție a modelului. Dezvoltat pentru a urma modelului Miura, prototipul Countach LP500 a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 1971 în fața unei mulțimi uimite. Până în 1974, LP400 ieșea de pe linia de producție ca o „mașină de vis construită manual pentru cei mai buni clienți ai mărcii”.

Până în 1985, Countach devenise o mașină mai ușor de condus. Interiorul oferea un confort sporit, avea uși în formă de foarfecă și două scaune rabatabile. Important era ceea ce se afla în spatele șoferului: un motor V-12 de 5,2 litri cu două supape suplimentare pe cilindru. Denumit astfel LP5000 QV (Quattrovalvole, patru supape), vehiculul dezvoltă aproximativ 414 cai putere, un număr mare de cai pentru acea vreme.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Acest exemplar al modelului LP5000 QV este una dintre ultimele versiuni. Echipamentul din fabrică include jante OZ de 15 inch, aripa spate caracteristică și sistemul de climatizare automată actualizat, specific mașinilor din anul 1988. Modificările se limitează la un eșapament Ansa, o bară de protecție frontală în stil european și îndepărtarea barelor de protecție din cauciuc cu specificație americană din spate.

Expeditorul, Matthew Ivanhoe de la Cultivated Collector, spune: „Lamborghini Countach este cu siguranță printre primele cinci cele mai iconice mașini. Ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că un Countach este o mașină destul de plăcută, îndrăznesc să spun ușoară, dar în același timp palpitantă de condus. Acest exemplar este evoluția finală a formei originale Gandini și este excepțional de rar în configurație. Peste 80 la sută din QV-uri au fost produse în roșu, iar această mașină fiind una dintre cele nouă în Giallo Fly, este cu adevărat o pasăre rară”

Deși este o mașină de pe piața americană, este echipată cu un kilometraj metric care indică 17.300 km. Ultimul model Countach de ultimă generație, acesta va fi prezentat de Cars & Bids într-o licitație online care se va desfășura până luni, 22 mai.

Citește și